#9 Μετά την ταφή και την καύση τι;

Impressive,most impressive!
Νέοι πονοκέφαλοι ενόψει για τα αγαπημένα μας ιερατεία απανταχού στον κόσμο. Εταιρεία εκ Σκωτίας και βιολόγος εξ Ελβετίας επινόησαν δυο ακόμη τρόπους “ανάπαυσης” των νεκρών.

Αρχικά ξέραμε μόνο την ταφή και την καύση. Σύντομα θα έχουμε και την υδρόλυση, που ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται στις ΗΠΑ. Λίγο αργότερα, αν ορθοποδήσουν τα σχέδια  της βιολόγου, θα υπάρχει και η επιλογή της (πάρτε βαθιά ανάσα…)…… ψυκτοεξάχνωσης. Νέα ελληνική λέξη, φρεσκομαγειρεμένη από ανώνυμο συντάκτη του in.gr, που άγνωστο είναι αν και πως θα χωνέψει ο καθηγητής Μπαμπινιώτης αν φτάσει μέχρι τα αυτάκια του.

Τους περήφανους για την τεχνολογία τους Σκωτσέζους τους βλέπετε παραπάνω. Ο δεξιός θα έλεγα πως μοιάζει σαν να επιδεικνύει χαλαρά την ολοκαίνουρια Ferrari του. Ο κοστουμάτος πάντως είναι πιο μετρημένος, και στην στάση και στο χαμόγελο.

Αυτό που επιδεικνύουν είναι μία δεξαμενή πυκνού καυστικού καλίου (ποτάσας), η οποία σχεδιάστηκε για να κάνει το απόλυτο πίλιγνκ, κυριολεκτικά, στους συγχωρεμένους. Αρκούν 2μιση με 3 ώρες μπανάκι εκεί μέσα για να μείνουν μόνο τα κοκαλάκια τους. Το υγρό που βγαίνει δεν συλλέγεται ώστε π.χ. να αποξηρανθεί για δοχεία, αλλά πετιέται απευθείας στην αποχέτευση (γκουλπ)!

Για την ελβετίδα για την ώρα υπάρχουν λιγότερα στοιχεία. Παλεύει κάπου δέκα χρόνια να βγάλει την εφεύρευσή της στην αγορά, αν και με τέτοιο όνομα δύσκολα θα πάει μακρυά. Αυτή έχει πιο προσωπικής φύσεως κίνητρο να πετύχει. Θέλει να την εφαρμόσει πρώτα στους φουκαράδες τους γονείς τους, που έχουν ξυλιάσει τόσα χρόνια μέσα στην κρυοσυντήρηση. Πως δουλεύει η ψυκτοεξάχνωση; Επισκεφθείτε το σχετικό άρθρο του in.gr για αυτό και για κάποιες περαιτέρω πληροφορίες.

Advertisements

2 thoughts on “#9 Μετά την ταφή και την καύση τι;

  1. Ψυκτοεξάχνωση!
    Ωραία λέξη! Να την χρησιμοποιώ όταν θέλω να εξηγήσω τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση αυτή την στιγμή στον ελληνικό λαό

    Like

  2. Δεν λες τίποτα Κάρι, μας έβαλαν και εμάς στην κατάψυξη όπως κάνει η κορασίδα από την Ελβετία. Λες να ολοκληρώσουν το ντιλ και να μας θρυμματίσουν και εξαερώσουν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία;  Έρχομαι μία και από σένα να δω τι έγραψες από προχτές 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s