#11 Ερντογάν : "Η Τουρκία δεν θα αφήσει το Ισραήλ να εκμεταλλευτεί μόνο του τη Μεσόγειο"

“Γεια σου ρε παλιόφιλε Ταγίπ!”

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στην αναβράζουσα Τουρκο-Ισραηλινή ερωτική φλόγα. Η οποία κάθε μέρα που περνά ολοένα και δυναμώνει  και άγνωστο είναι αν και πόσους θα κάψει μαζί. 

Οι δυο πρώην στενοί στρατιωτικοί σύμμαχοι καυγαδίζουν σαν ζευγάρι που λατρεύει να καυγαδίζει δημόσια ενώ όταν είναι μόνοι τους κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Στην προκειμένη θεατές είναι όλος ο κόσμος και οι έμμεσα εμπλεκόμενοι, όπως εμείς, έχουμε κάθε λόγο να παρακολουθούμε στενά τον εν λόγω καυγά…

Θα μπορούσε τελικά η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να έχουμε σόου τις επόμενες βδομάδες με τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ο στρατός μας προετοιμάζεται, όχι εντελώς διακριτικά, για παν ενδεχόμενο, γιατί όπως λένε στις στρατιωτικές σχολές “Αν θες να έχεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο”. Αλλά ας παραμερίσω τους υποκειμενισμούς και τα περιττά σχόλια των άβγαλτων blogerίσκων που αυταπατώνται ότι παρέχουν ενημέρωση, για να σας παραθέσω ένα φίνο δείγμα λαμπρής, αντικειμενικής, αμερόληπτης και όπως πάντα ανώνυμης δημοσιογραφίας, από τα τέκνα του οίκου ΔΟΛ :

Are you talking to me?

Αγκυρα, Τουρκία

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εκτοξεύοντας απειλές κατά του Τελ Αβίβ, εμμέσως και της Λευκωσίας, για τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ανατολικής Μεσογείου.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Τ.Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να εκμεταλλευτεί μονομερώς τους πόρους της περιοχής και ότι η Άγκυρα έχει πάρει μέτρα για να σταματήσει την ισρηαλινή δραστηριότητα στην ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να αρχίσουν γεωτρήσεις σε οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, έργο στο οποίο συμμετέχουν και ισραηλινές εταιρείες. Προσθέτει ότι στο μέλλον τουρκικά πολεμικά σκάφη θα συνοδεύουν τις τουρκικές αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δήλωση Ερντογάν έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διακοπή σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ στον αμυντικό τομέα, τον υποβιβασμό των διπλωματικών σχέσεων και τη δήλωση ότι η Τουρκία θα αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο.

Την επόμενη εβδομάδα ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να επισκεφτεί το Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφτεί και τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς αυτό να φαίνεται πολύ πιθανό.
Σύμφωνα τέλος με την Jerusalem Post, Τουρκία και Αίγυπτος πρόκειται να διεξάγουν κοινή ναυτική άσκηση έως το τέλος του χρόνου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s