#15 Καϊμακόγλου : Όλα μπορούν να συμβούν

Δηλώνω ότι χρειάζομαι επειγόντως ένα “αθλητικό αντισκουριακό”.
Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα φίλος με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, τα δυο αθλήματα που λατρεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αρρένων. Δώστε μου Formula 1 και snooker και πάρτε μου την ψυχή. 

Αλλά όσον αφορά αγώνες Εθνικής κάποτε ήμουν μπροστάρης. Πλέον ούτε αυτά παρακολουθώ. Οπότε σκέφτηκα να φρεσκαριστώ λίγο αθλητικά, μιας και πρέπει να παίζει κάτι σημαντικό στο μπάσκετ αυτές τις μέρες. Βρήκα στην Κόντρα μία ανάρτηση του Κώστα Καϊμακόγλου που μου φάνηκε σημαίνουσα και την αναμεταδίδω. Δεν ξέρω για τι ακριβώς γράφει (ειλικρινά!), αλλά πρέπει να είναι κάτι σημαντικό που αφορά την Εθνική Μπάσκετ. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να την διαβάσετε, είτε από εδώ είτε απευθείας από την πηγή…

Δεν χρειαζόταν να δούμε τη σημερινή μεγάλη έκπληξη των Σκοπίων για να καταλάβουμε ότι πλέον όλα μπορούν να συμβούν εδώ που φτάσαμε. Το ξέραμε έτσι και αλλιώς. Το κακό είναι ότι οι Γάλλοι έπειτα από το σοκ που υπέστησαν οι Λιθουανοί θα παρουσιαστούν πολύ πιο συνειδητοποιημένοι.

Βέβαια τα δύο παιχνίδια  δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Νομίζω ότι θα επικρατήσει αυτός που θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα. Εμείς εννοείται ότι θια βγούμε στο παρκέ για να τα δώσουμε όλα. Και όταν λέμε όλα, το εννοούμε.

Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να περιορίσουμε την ενέργειά τους. Δηλαδή προσέχουμε πολύ στα ριμπάουντ, το τρέξιμό τους, τις αλλαγές στην άμυνα, τα πολλά χέρια που πέφτουν πάνω στην μπάλα. Κινητήριος μοχλός τους είναι ο Πάρκερ αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτός.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα που ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν πλεονέκτημα. Ολες οι ομάδες  θέλουν να χαλάσουν το μυαλό  του αντιπάλου τους, το ίδιο και εμείς.

Εδώ που έχουμε φτάσει δεν κοιτάμε το 5-8. Για μας υπάρχει μόνο η πρόκριση. Αν πέσουμε όμως, θα πέσουμε ηρωικά, θα τα έχουμε δώσει όλα. Ετσι και αλλιώς στη συνέχεια θα υπάρξουν ελάχιστες ώρες για ανασύνταξη.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s