#17 «Κόψτε τους το ρεύμα ή θα το πληρώσετε εσείς»

Αυτός είπε πως δεν θα πληρώσει;

Κατά τα φαινόμενα η αγωνιζόμενη για την σωτηρία της χώρας, του έθνους, της εδαφικής μας ακεραιότητας και εθνικής υπόληψης 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την βδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο, αποδεδειγμένα υπερπατριωτική, σούπερ μαχητική μας κυβέρνηση, αποφάσισε να τραβήξει ακόμη περισσότερο το σχοινί με το θέμα με τα ηλεκτροφόρα χαράτσια. 

Σύμφωνα τουλάχιστον με την Ελευθεροτυπία τώρα απειλεί ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους ρεύματος πως αν δεν κόψουν το ρεύμα σε όσους αρνηθούν να πληρώσουν το χαρατσόσημο θα στείλει τον λογαριασμό στις ίδιες τις εταιρείες! Προσαυξημένο μάλιστα κατά 25%! …


Αυτά σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή για το θέμα. Διευκρινίστηκε επίσης πως οι άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα πλήρωσουν μόλις 0,5 € ανά mΌοοοχι, δεν θα τους βρουν αυτόματα, θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι άιτηση ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, (αν και τον ξενοδόχο δεν τον ενημέρωσαν, η ΓΓΠΣ ακόμη αγρόν αγοράζει για το θέμα αυτό), της δικτυακής πτέρυγας της εφορίας δηλαδή, διαφορετικά θα πληρώσουν ολόκληρο το μπουγιουρντί, που εξαρτάται όπως ξέρετε από την τιμή ζώνης της περιοχής τους.

Η ΓΓΠΣ με την σειρά της θα ενημερώνει την ΔΕΗ, αφού διασταυρώσει περιουσικά στοιχεία με την εφορία. Ναι, ακόμη και οι μακροχόνιοι, πάνω από 1 έτος άνεργοι που δεν παίρνουν πια επίδομα ανεργίας και έχουν μηδαμινά έσοδα, ακόμη και αυτοί θα πληρώσουν το χαρατσόσημο. Γιατί; Μα για να αποδείξουν έμπρακτα πως είναι πατριώτες, τι άλλο;


Αλλά αρκετά με το φλέγμα, ώρα για λίγο ξέσπασμα. Ποιος θα την πληρώσει; Ποιος άλλος;

Άφησα πριν λίγο ένα σχόλιο στο σχετικό άρθρο στην Enet, όπου αφού έδωσα το e-mail μου μού ζήτησαν να το…”ενεργοποιήσω” (όχι επιβεβαιώσω), δίχως να ζητήσω να κάνω εγγραφή, με αυτό το μήνυμα :

Μήνυμα

Το σχόλιο σας καταχωρήθηκε αλλά δεν είναι ακόμα ενεργοποιημένο. Οδηγίες για το πως θα το ενεργοποιήσετε έχουν σταλεί στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Πήγα στο e-mail μου και κλίκαρα έναν σύνδεσμο που μετά με οδήγησε πίσω στο άρθρο, όπου ένα…νέο μήνυμα με πληροφόρησε όλο χαρά πως το σχόλιο ενεργοποιήθηκε και τώρα τελεί υπό στάτους….έγκρισης από διαχειριστή!
Έλεος πια κύριοι της Ελευθεροτυπίας, με την ολοκαίνουρα…beta version δοκιμαστική λειτουργία σχολίων σας απευθείας από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, έλεος κύριοι του ΔΟΛ με την…πύλη σας που είχατε 10 χρόνια να ανανεώσετε, έλεος κε Χαρδαβέλα με το newsbomb σας που…”όλοι αντιγράφουν”, έλεος τρομακτικοί και λοιποί κλώνοι του τρωκτικού στο φέρετρο του οποίου πέσατε όλοι πάνω σαν ακρίδες!!

Το δίκτυο είναι ένα αμιγώς διαδραστικό μέσο, δεν γίνεται να το κλείσετε σε ένα παλαιολιθικό κουτάκι με παθητικούς επικοινωνιακούς κώδικες TV, έντυπης εφημερίδας ή ραδιοφώνου. Το e-mail έχει πεθάνει ως βασικό μέσο επικοινωνίας, είναι μόνο για ενεργοποιήσεις λογαριασμών και καμία ειδοποίηση το πολύ. Δεν είναι δυνατόν, είνα απολύτως παράλογο σήμερα όταν ο άλλος καίγεται να πει την γνώμη του δημόσια τώρα για κάποιο άρθρο να του λέτε…επικοινωνήστε μαζί μας σε αυτό το e-mail ή αφήστε μας το e-mail σας, κατά την λογική του τηλεοπτικού “Αφήστε μας το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσουμε εμείς”.

Αν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με τα σχόλια ή δεν έχετε ακόμη ανακαλύψει απλές πλατφόρμες ευέλικτου και πλήρως διαχειρίσημου σχολιασμού σαν το Disqus ή το Intense Debate κατεβάστε τα ρολά, μην προδίδετε το μέσο και τον χώρο σας. Ορίστε, από τα νεύρα μου τα έγραψα όλα μόνος μου, δεν έχει clopy paste σήμερα. Για αντικειμενική δημοσιογραφία και, αν έχετε όρεξη, για να δείτε πως κάποιοι μπορούν να μετατρέψουν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο σε λαβύρινθο, κάντε κλικ παρακάτω.

αναμένοντας την..έγκριση

Advertisements

2 thoughts on “#17 «Κόψτε τους το ρεύμα ή θα το πληρώσετε εσείς»

  1.  Οι προδότες της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών πρωτοπορούν στην τέταρτη εξουσία!

    Like

  2. Καλημέρα Κάρυ, ακόμη να ξυπνήσει ο admin της Ε 😛 Είναι ένα είδος που βρίσκεται υπό τάχιστη παρακμή και οι ίδιοι το γνωρίζουν καλύτερα από όλους αυτό. Η λεγόμενη “4η εξουσία” ήταν πολύ ισχυρότερη πριν 10 με 15 χρόνια και απλά δεν θα υπάρχει σε άλλα τόσα με τους τρέχοντες ρυθμου διάβρωσής τους. Εκτός βέβαια και αν μας μαγειρέψουν κάνα παγκόσμιο ολοκληρωτικό καθεστός σαν αυτό που φαντάστηκε ο Όργουελ στο 1984. Αν τους αφήσουμε να μας το κάνουν, και αν πιστέψουμε τα mainstream ΜΜΕ που θα χρησιμοποιηθούν ως καταλύτης (και βεβαίως μετά θα μοιραστούν την πίττα της εξουσίας με τους πολιτικάντηδες) κατά την “μετάβαση”, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s