#21 Όταν τα Win8 ανακάλυψαν τα smilies

Η Microsoft, η αγαπημένη εταιρεία φτωχών και αδυνάτων όλου του πλανήτη, που επιδίδεται τακτικά σε φιλανθρωπίες (για να… γκουχ… κρύβει μέσω αυτών μέρος των φόρων της, για να μοστράρει καλύτερη δημόσια εικόνα και έτσι να σκοράρει ακόμη περισσότερες πωλήσεις κτλ κτλ) του χρόνου θα κυκλοφορήσει τα Windows 8. Η είδηση όμως δεν είναι αυτή.

 Η είδηση είναι πως από του χρόνου όσοι τα σκάσετε χονδρά για ακόμη ένα σούπερ ντούπερ “νέο” λειτουργικό (με “δανεισμένο” κώδικα, λειτουργίες και γραφικό περιβάλλον από Unix, MacOS, BSD, Linux, BeOS κλπ κλπ) δεν θα βλέπετε πια εκείνη την τρομερή, απεχθή BSοD (Blue Screen οf Death – Μπλε Οθόνη του Θανάτου) που σας στοιχειώνει τα βράδυα και σας κάνει να βλέπετε μπλε διαβολάκια που σας κυνηγάνε να σας πιάσουν.

Ή μάλλον θα την βλέπετε, ώπα. Η οθόνη παραμένει μπλε αλλά όλοι εκείνοι οι ακαταλαβίστικοι κώδικες που προορίζονταν μόνο για προγραμματιστές υπό την επήρεια ΛΣΔ έγιναν καπνός. Έγιναν ένα και μόνο smily, ένα θλιμμένο smily!

Αυτό βέβαια αν ο Ballmer δεν αλλάξει γνώμη ως του χρόνου που αναμένεται, με κομμένη την ανάσα πάντα, η τελική έκδοση. Το αν θα παίζουν και άλλα smilies, π.χ. χαμογελάκια σε πράσινη ίσως οθόνη κατά το ξεκίνημα, ή αν αρχίσει για ανεξιχνίαστους λόγους να σας κλείνει το μάτι το “λειτουργικό” δεν το ξέρω. Φαντάζομαι θα μάθουμε του χρόνου. Ένα θα σας πω μόνο. Αν αρχίσετε κάποια στιγμή να ακούτε τα χάχανα του Ballmer είναι καιρός να αλλάξετε λειτουργικό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s