#22 Τουρκοϊσραηλινού έρωτα συνέχεια…

Το πολύ καλά ενημερώμενο για αμυντικά θέματα defencenet γράφει πως τουρκικά και ισραηλινά F-16 βρέθηκαν σε απόσταση 70 μιλίων χθες. Μόνο που δεν φιλήθηκαν στον άερα δηλαδή. Αυτή η απόσταση είναι περίπου ίση με την εμβέλεια του βλήματος AIM-120, με το οποίο εξοπλίζουν και οι δυο χώρες τα F-16 τους. Είναι η πρώτη φορά που τουρκικά και ισραηλινά αεροσκάφη μπαίνουν τα μεν στο ραντάρ των δε.

Είναι οφθαλμοφανές πως το θερμόμετρο γύρω από το περίφημο “Οικόπεδο 12” της Κυπριακής ΑΟΖ ανεβαίνει συνεχώς. Οι γεωτρήσεις ξεκίνησαν, οι Τούρκοι τώρα λένε ότι θα ρίσκαραν ακόμη και πόλεμο για τα 15 τρις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο που σε σημερινές τιμές έχουν αξία 7 τρις $ και όλων μας τα νεύρα έχουν γίνει σπαγγέτι πολυβρασμένη. Γράφω και εγώ μία για αυτό το θέμα και μία για το ακατάπαυστο ξεζούμισμά μας από την πιο άξια κυβέρνηση που είδε ο τόπος μας τα τελευταία 150 χρόνια. Να δούμε ποια βόμβα θα σκάσει πρώτα…

Πρώτη αναμέτρηση ισραηλινών & τουρκικών F-16 στο “Οικόπεδο 12”

Ισραηλινά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν σήμερα αρκετά κοντά για τα δεδομένα αεροπορικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε απόσταση βολής βλήματος AIM-120 AMRAAM που και οι δύο χρησιμοποιούν, περίπου 70 μίλια τα μεν από τα δε. 

Η μεν τουρκική Αεροπορία συμμετείχε σε ΤASMO στην περιοχή κοντά στην εξέδρα της γεώτρησης (50 μίλια), τα δε ισραηλινά F-16 βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 20 μιλίων από αυτή προστατεύοντας τις εργασίες. ‘Ηταν η πρώτη φορά που ισραηλινά και τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν τα μεν στα ραντάρ των δε.

Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν εναέρια τάνκερ KC-135 για να φτάσουν μέχρι την θαλάσσια περιοχή του Οικοπέδου 12, ενώ τα ισραηλινά μαχητικά επικοινωνούσαν με Link με τα UAV που περιπολούν γύρω από την εξέδρα, ενώ είχαν και την υποστήριξη αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου.

Από πλευράς Τούρκων στην άσκηση πήραν μέρος μία κορβέτα Α69 που ήδη προϋπήρχε στην περιοχή, μία φρεγάτα O.H.Perry και οκτώ F-16. Ασκήθηκαν για δύο ώρες σε διάφορα σενάρια με έμφαση στο σενάριο προσβολής των σκαφών επιφανείας από μαχητικά αεροσκάφη και αποχώρησαν … ησύχως!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

πηγή

Advertisements

One thought on “#22 Τουρκοϊσραηλινού έρωτα συνέχεια…

  1. Φιλιά εναέρια…ας φιληθούν και με τους Εβραίους, όχι μόνο μ'εμάς!

    Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φλερτ…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s