#31 Οι ονειρώξεις του γερουσιαστή Τζων Μακέιν

  Στο συλλογικό ασυνείδητο του λαού μας υπάρχει μία γνωστή παροιμία : «Εδώ ο κόσμος καίγεται και το *ουνί χτενίζεται». Φαντάζομαι αρμόζει άψογα στην αγαπημένη μαριονέτα των εταιρειαρχών, τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που του έτρεχαν τα σάλια σήμερα στην Τρίπολη της Λιβύης.

Του άνοιξε η όρεξη για ανατροπές καθεστώτων -και ασφαλώς εγκαθίδρυση “δημοκρατικών” φιλοαμερικάνικων “κυβερνήσεων” αλά Ιράκ και Αφγανιστάν- στην Λυβύη, στην Συρία, στο Ιράν, ακόμη και σε….Κίνα και Ρωσία!

Υποθέτω πως θα είχε σεξηκωθεί αρκετά όταν πέταγε αυτά τα μαργαριτάρια, καθ’ υπαγόρευσιν πάντα των κολλητών του εταιρειαρχών που τον σπονσοράρουν. O Τζον ΜακΠάπετ λοιπόν, η τεξανή μαριονέτα των βιομηχάνων μίλησε. Και ιδού τι είπε. Αναμεταδίδω από τους ΔΟΛικούς …

Η Λιβύη «πηγή έμπνευσης για Συρία, Ιράν, Κίνα και Ρωσία» λέει ο Τζον Μακέιν 

Τρίπολη, Λιβύη
Η επανάσταση στη Λιβύη και η πτώση του Μουαμάρ Καντάφι μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ τους τους Σύρους, τους Ιρανούς, τους Κινέζους και τους Ρώσους, υποστήριξε από την Τρίπολη ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Επικεφαλής αντιπροσωπείας γερουσιαστών, της πρώτης στη χώρα μετά την πτώση του Καντάφι, ο υποψήφιος για την προεδρία το 2008 τόνισε ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο λαός της Λιβύης σήμερα εμπνέει το λαό της Τεχεράνης, της Δαμασκού, ακόμα και του Πεκίνου και της Μόσχας»

«Συνεχίζουν να εμπνέουν τον κόσμο», είπε και πρόσθεσε: «Ας γνωρίζει ο κόσμος ότι ακόμα και οι χειρότεροι δικτάτορες μπορεί να ανατραπούν και να αντικατασταθούν από ελευθερία και δημοκρατία».

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί επενδυτές είναι πρόθυμοι να εργαστούν στη χώρα αλλά αυτό θα είναι δύσκολο για όσο συνεχίζονται οι μάχες.

Επισήμανε μάλιστα ως προς αυτό ότι οι δεκάδες οπλισμένες ομάδες των εξεγερμένων πρέπει να ελεγχθούν από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι ΗΠΑ θα συνεργάζονταν με μία λιβυκή ισλαμική κυβέρνηση απάντησε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργάζονταν με όποια κυβέρνηση διάλεγε ο λαός της Λιβύης «αλλά προφανώς οι σχέσεις μας θα επηρεαστούν από το είδος αυτής της κυβέρνησης». Εκτίμησε παράλληλα ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί Λίβυων εξτρεμιστών–«δεν είναι αυτή η φύση τους»*.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
* α καλά, μετά και από αυτήν την… εκτίμηση CIA και Mossad δεν υπάρχουν πια, έχουν όλοι σκίσει τα “διπλώματα” τους. Υπέβαλλαν μαζικά παραίτηση οι άνθρωποι, αφού τέτοιο ειδήμωνα δεν έχουν ούτε ένα!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s