#39 Ο ΜΑΤατζής που χτύπησε την Μπόλαρη γλύτωσε το αυτόφωρο

 Ω τι  προβλέψιμο.. ιατροδικαστές, δικαστές, εισαγγελείς, αστυνομικοί εξακολουθούν να αποδεικνύουν εντελώς ξεδιάντροπα ότι αλληλοπροστατεύονται και καλύπτουν οι μεν τους δε. Αν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο από το directNEWS σίγουρα θα εξοργιστείτε.

Το Σύνταγμά μας ορίζει σαφέστατα την διάκριση των τριών εξουσιών. Όμως μεταξύ τους πάντα έκαναν αλλαξο**λιές. Ούτε, για τα μάτια του κόσμου έστω, μία ισότιμη αντιμετώπιση αστυνομικού πια; Αλλού διάβασα πως η Μπόλαρη θα του υποβάλλει μήνυση αλλά δεν ξέρω τι γίνεται τώρα που, μετά την αυτεπάγγελτη “σύλληψη”, η εισαγγελέας παράπεμψε την υπόθεση σε… πταισματοδικείο. Υποθέτω πως δεν έχει σημασία αυτό. Η εισαγγελέας δεν είναι δικαστήριο από μόνη της για να αποτελέσει η κρίση της δικαστικό προηγούμενο. Θα δείξει. Ελπίζω και εύχομαι η Μπόλαρη να δικαιωθεί. Να δικαιωθεί σαν την είχε χτυπήσει “απλός πολίτης” και όχι αυτό το γουρούνι (όχι της φωτό, αυτή είναι ενδεικτική)…

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας γλίτωσε από το αυτόφωρο τον τραμπούκο αστυνομικό των ΜΑΤ !

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας ευθύνεται για τη μη παραπομπή σε δίκη, με την αυτόφωρη διαδικασία, του αστυνομικού των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, στα επεισόδια της Τετάρτης στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, ο ιατροδικαστήςπροφανώς σε συνεννόηση με τα υψηλά κλιμάκια της ΓΑΔΑ – αρνήθηκε να παραδώσει, όπως είχε υποχρέωση, την έκθεση πραγματογνωμοσύνης στην Τατιάνα Μπόλαρη, αμέσως μετά την εξέτασή της από τον ίδιο, την Πέμπτη το πρωί.

Αντίθετα ο Ν. Καλόγριας χρησιμοποίησε ως δικαιολογία ότι ήταν, δήθεν, υποχρεωμένος να περιμένει πρώτα τις γνωματεύσεις των γιατρών του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός- στο οποίο είχε διακομιστεί η φωτορεπόρτερ αμέσως μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από το ΜΑΤατζή – προκειμένου στη συνέχεια να συντάξει τη δική του έκθεση.

Μάλιστα, για να της “χρυσώσει το χάπι”, της είπε ότι δεν χρειαζόταν λόγω του τραυματισμού της να κουραστεί για να προσκομίσει η ίδια τη γνωμάτευση των γιατρών, αλλά θα μπορούσε να του την αποστείλει και με φαξ !
Η Τατιάνα Μπόλαρη πιστεύοντας ότι αυτή είναι η συνήθης διαδικασία και πρακτική της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών δέχθηκε ως αληθή τα λεγόμενα του Καλόγρια και αποχώρησε.
Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο ο κύριος ιατροδικαστής πούλησε απλώς εκδούλευση στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αφού έτσι “κέρδισαν” τον απαιτούμενο χρόνο, για να γλιτώσουν τον τραμπούκο αστυνομικό των ΜΑΤ από το Αυτόφωρο Δικαστήριο.
Ειδικότερα, όταν ο αστυνομικός συνελήφθη… για τα μάτια του κόσμου και οδηγήθηκε κρυφά στον εισαγγελέα, ο τελευταίος βρήκε ως πρόσχημα το γεγονός ότι δεν περιλαμβανόταν στα έγγραφα της δικογραφίας η σχετική ιατροδικαστική έκθεση. Έτσι… με άνεση παρέπεμψε την υπόθεση, για προκαταρκτική εξέταση, σε πταισματοδίκη, δηλαδή με άλλα λόγια στις… ελληνικές καλένδες.
Προκαλούμε ευθέως τον Νίκο Καλόγρια να απαντήσει δημόσια σε ποιες άλλες περιπτώσεις έχει λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, όταν μάλιστα είχε εισαγγελική παραγγελία να εξετάσει την τραυματία και να συντάξει αμέσως έκθεση πραγματογνωμοσύνης.
Παράλληλα, καλούμε την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Νίκο Σκανδάμη να διατάξουν ποινική και πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Νίκου Καλόγρια που στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε ως μέλος ενός άθλιου παρακρατικού μηχανισμού.
Τέλος, θυμίζουμε ότι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος διώκεται και τιμωρείται αυτεπαγγέλτως.
Αυτά προς το παρόν…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s