#40 Η Τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις όργωνε για ώρες το Αιγαίο

Μετά λοιπόν τις πολλαπλές παραβιάσεις αεροσκαφών φτάσαμε αισίως στην παραβίαση των εθνικών μας υδάτων, με τουρκικές φρεγάτες να μπαίνουν και να αλωνίζουν στο Αιγαίο ανενόχλητες, από την Ρόδο μέχρι το… Σούνιο! Πρόκειται σαφώς για τεστάρισμα ανοχής και αντιδράσεων από την πλευρά της Τουρκίας. 

Και από τον τρόπο που “αντιδράσαμε” αναμένετε λίαν συντόμως και επαναλήψεις. Παράλληλα από τον διεθνή διασυρμό της χώρας για τα οικονομικά μας λέτε να φτάσουμε και στον απόλυτο εξευτελισμό όσον αφορά την Τουρκία; Να κάνει ότι γουστάρει στο Αιγαίο και εμείς να μην αντιδρούμε; Δηλαδή αν βγάλει τον μισό της στόλο στον Αιγαίο την επόμενη τι θα κάνουμε, θα κάτσουμε να τον παρακολουθούμε από…απόσταση ασφαλείας όπως έκανε το ΓΕΕΘΑ με αυτή την φρεγάτα; Πόσο δειλούς πρέπει να μας θεωρούν αυτή την στιγμή οι Τούρκοι άραγε; Αναμεταδίδω από το defencenet.gr …

Τουρκική φρεγάτα στο Σούνιο – “Έχασαν τη μπάλα” στο ΓΕΕΘΑ (upd) 

Η φρεγάτα “Κεμάλ Ρέις” κλάσης ΜΕΚΟ 200ΤΝ τα ξημερώματα του Σαββάτου πέρασε νότια της Ρόδου κινούμενη δυτικά ξαφνικά άλλαξε πορεία κατευθύνθηκε βόρεια και άρχισε να βολτάρει ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα από πλευράς ΓΕΕΘΑ που σαφώς συγκάλυψε – προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολών – την κίνηση.

Ο αιφνιδιασμός του ΓΕΕΘΑ ήταν πλήρης και όταν η τουρκική φρεγάτα άρχισε την κρουαζιέρα στις Κυκλάδες, επικράτησε πανικός. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η έκταση του πανικού και του αιφνιδιασμού (έχουν μπολιαστεί οι ανώτατοι του ΓΕΕΘΑ από την φοβική πολιτική ηγεσία) όταν πια εδέησαν στις 20.30 το βράδυ, περίπου, να εκδώσουν ανακοίνωση, αυτή έγραφε ως ημερομηνία του συμβάντος την … 8η Σεπτεμβρίου!

Που και να βρεθούν σε επιχειρήσεις! Έτσι είχε αντιδράσει προ ετών ανώτατο στέλεχος του ΓΕΕΘΑ με την γνωστή κλοπή της βαλίτσας και μια απλή κλοπή εξελίχθηκε σε … σκάνδαλο! Για να λέμε “του στραβού το δίκαιο”, εδώ αιφνιδιάστηκαν από τους απόστρατους που εισέβαλαν στο ΥΠΕΘΑ σε μια διαδήλωση μπροστά στην πύλη του υπουργείου (το ΓΕΕΘΑ έχει την ευθύνη της φύλαξης του υπουργείου), δεν θα αιφνιδιαζόταν το ΓΕΕΘΑ από την τουρκική φρεγάτα; Μήπως κάποιοι έχουν καθίσει παραπάνω σε κάποιες θέσεις και τα ανακλαστικά τους έχουν αμβλυνθεί σε επικίνδυνο βαθμό;

Το τουρκικό σκάφος πέρασε νότια της Μήλου κινούμενη κατά βάση σε διεθνή ύδατα στη συνέχεια διήλθε από το στενό μεταξύ της Τζιας και της Κύθνου από ελληνικά χωρικά ύδατα και τελικώς πέρασε περίπου 15 μίλια ανατολικά από το Σούνιο, απ’όπου το σκάφος ήταν ορατό από ψαράδες που ενημέρωσαν τα ΜΜΕ για την εμφάνισή του.

Παραλίγο να πέσει επάνω στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που χθες το απόγευμα, λίγα μίλια δυτικότερα στον Σχοινιά έκανε κανό! Μήπως μετέφεραν μήνυμα του Ρ.Τ.Ερντογάν και ήθελαν να του το επιδώσουν προσωπικά;

Κοντά του δεν υπήρχε κανένα ελληνικό σκάφος λένε οι ψαράδες, αλλά από το ΓΕΕΘΑ υποστηρίζουν ότι υπήρχε “διακριτική παρακολούθηση” από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού “Ξένος”, προφανώς από μίλια, πολλά μίλια μακριά, μήπως και θεωρήσουν ότι έχουμε απωλέσει την περίφημη “στρατηγική μας ψυχραιμία”.

Πριν από 30′ κατευθυνόταν προς το Κάβο Ντόρο με όλα του τα ηλεκτρονικά συστήματα ανοικτά, δηλαδή ούτε καν μπορούμε να μιλήσουμε για “αβλαβή διέλευση”, όπως βεβαιώνουν πηγές του ΓΕΝ το defencenet.gr. Η λέξη “πρόκληση” προφανώς έχει χάσει πλέον την σημασία της, αφού για να προκαλέσεις κάποιον πρέπει να έχει ευαισθησίες αυτός ο κάποιος. Κυβέρνηση και κυβερνητικό ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι τις έχουν απωλέσει εδώ και πολύ καιρό.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που εκδόθηκε στις 20.30 (περίμεναν να απομακρυνθεί η τουρκική φρεγάτα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα!) είναι “περιβόλι” σκέτο:

“Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι την 8 Σεπτεμβρίου 2011 η Τουρκική Φ/Γ Κεμάλ Ρέις από την περιοχή της Ρόδου κινήθηκε Νότια Ν. Σαντορίνης, Νότια Ν. Μήλου και στη συνέχεια με Βόρεια πορεία Δυτικά από την Ν. Σέριφο, πλέοντας σε Διεθνή Ύδατα. Στην συνέχεια περί της 17:00 εισήλθε εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή μεταξύ Κέας και Κύθνου και εξήλθε από το στενό του Καφηρέα στις 19:55. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του”.

Και η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ, απλοί παρατηρητές της τουρκικής κρουαζιέρας με ένα σκάφος να παρακολουθεί από απόσταση μιλίων! 

πηγή : Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
(το αλίευσα από εδώ)

Advertisements

2 thoughts on “#40 Η Τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις όργωνε για ώρες το Αιγαίο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s