#68 Ο ΓΑΠ μας τελείωσε – ζήτω το πρωτοπαλίκαρο της FED!

O ΓΑΠ λοιπόν ακολούθησε τα χνάρια του λαλίστατου προκατόχου του και παραιτήθηκε. Ο νεοΣοσιαλιστής Σαμαράς τελικά την είδε πατριωτικά και υπέκυψε στις πιέσεις, “για το καλό της χώρας” πάντα βέβαια. Και παρέδωσαν την πρωθυπουργία της υπηρεσιακής -τουλάχιστον- κυβέρνησης σε έναν μη πολιτικό, στυγνό τεχνοκράτη που για ένα σεβαστό διάστημα είχε περάσει και από την μεγαλύτερη μηχανή παραγωγής κοπανιστού αέρα του πλανήτη, την FED. Ναι, αυτήν που τυπώνει συνεχώς $$ με μόνο αντίκρυσμα το διαστημικό κενό, συσκευασμένο σε οικολογικά αεροζόλ. Πρόκειται στην ουσία για τον ταμία του ΔΝΤ, και η πολιτική αυτών των οικονομολόγων παραμένει στην ίδια γραμμή, αυτήν των “παιδιών” (τρομάρα τους) της Σχολής του Σικάγο. 

“Κρατώ στα χέρια μου την τύχη μιας ολόκληρης χώρας, ποιος είμαι ο φούστης;”


Είναι με λίγα λόγια σαν να κληρονομήσαμε για Πρωθυπουργό τους οικονομικούς δολοφόνους Alan Greenspan και Ben Shalom Bernanke, πρώην και νυν διοικητές της FED. Να τον χαιρόμαστε παιδιά, να ζήσει και να ευημερήσει για να μας στίβει -για το καλό μας πάντα- για πολλά χρόνια. Ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ είχε αφήσει όνομα στην Ε.Ε. Σε εμάς τι θα αφήσει λέτε;; Δείτε τι γράφουν οι ΔΟυΛικοί για τον κο Παπαδήμο και κατόπιν ακολουθεί άρθρο – έκπληξη για την απαράμιλλη “συνέπεια και υπευθυνότητα” του εκδότη του περιοδικού HiTECH, τότε του ομίλου ΔΟΛ, σήμερα ημιανεξάρτητο. Αυτό δεν είναι νέα είδηση, απλώς αποφάσισα επιτέλους να εκθειάσω δημόσια τον… “επαγγελματισμό” με τον οποίο μου φέρθηκε ο κύριος αυτός προ μερικών ετών όσον αφορά μία υπόθεση συνεργασίας μας. Μείνετε συντονισμένοι, θα είμαι αμείλικτος.

Αθήνα

Εκλογές μετά τις 19 Φεβρουαρίου και συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη κυβέρνηση ενότητας ζητεί -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Λουκάς Παπαδήμος από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να μετάσχει στο νέο εγχείρημα.

Ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται να έχει ξεκαθαρίσει πως προϋπόθεση επιτυχίας του νέου εγχειρήματος είναι να έχει μεσοπρόθεσμο ορίζοντα λειτουργίας, ώστε να μην πέσει «θύμα» των διαλυτικών καταστάσεων που ακολουθούν μιας παρατεταμένης εκλογικής περιόδου τριών μηνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος εμφανίζεται να πιστεύει πως το έμψυχο δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας είναι αξιόλογο και ζητεί την συμμετοχή περισσότερων στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα, φέρεται να θεωρεί πως όσο περισσότερο αντιπροσωπευτικό είναι το νέο σχήμα τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν, ώστε να διασφαλίζεται η λήψη των αποφάσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του κ. Παπαδήμου μεταδίδεται ότι μέχρι και την ώρα που έφτασε στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει προσωπική επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Θανάσης Κουκάκης* Συνεχείς οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι «επικρατεί σιγή ασυρμάτου» σχετικά με τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι.

* Το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και η ομάδα του «πρέπει να μείνει» για λόγους συνέχειας και ότι η ΝΔ δεν θα ζητήσει αλλαγές στα οικονομικά υπουργεία. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η ΝΔ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

πηγή (πλην προλόγου) : in.gr 

2 thoughts on “#68 Ο ΓΑΠ μας τελείωσε – ζήτω το πρωτοπαλίκαρο της FED!

  1. Kάτσε λίγο σαν να μη τα βρήκανε…
    Κάτι ακούγεται για  Διαμαντούρο, κάτι για Ρουμελιώτη…(τον θυμάσαι επι σκανδάλου  Κοσκωτά?) νυν εκπρόσωπο της Ελλαδας στο ΔΝΤ!

    Όλα τα καλά παιδιά παίζουν ακόμα….

    Like

  2. A ναι, μου τα έλεγαν τώρα σε ένα μαγαζί που έπινα μπυρίτσα. Γράφεις κάτι και μέσα σε μερικές ώρες είναι ήδη παρωχημένο, είδες γρήγορη εξέλιξη αυτή η χώρα; :p Τον Ρουμελιώτη δεν θυμάμαι; Ξεχνιέται τέτοιος μποναμάς; ^_^

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s