#70 Ο πρωθυπουργ(ισκ)ός των 100 ημερών

Διάλειμμα τεσσάρων ολόκληρων ημερών και επέστρεψα κοριότερος. Στην 68η ανάρτηση που έγραφα εκείνα τα χαριτωμένα για το νεότευκτο -υπηρεσιακό- πρωθυπουργίσκο μας δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί η -υπηρεσιακή- πρωθυπουργική θητεία του. 

Αυτό γιατί υποτίθεται ότι έπαιζαν διαπραγματεύσεις με ΓΑΠ, Σαμαρά, Ευρωπέους κλπ για το μέχρι που θα έφταναν και δεν θα έφταναν η εξουσία και οι αρμοδιότητες του σεβασμιότατου πανσυμπαντικού κύρους οικονομολόγου της Σχολής του Σικάγο (οι “οικονομικοί απατεώνες” που έγραφα σε προηγούμενη ανάρτηση).

Ακριβώς δηλαδή αυτά που υπαγορεύει ο κος Αλαφούζος στους δημοσιογράφους-γραμματείς του, που τα γράφουν αναντίρρητα (=αλλιώς ουρά στον ΟΑΕΔ) στην έντυπη και δικτυακή Καθημερινή. Και εσείς τα διαβάζετε και τα χάβετε γιατί είναι “έγκυρη εφημερίδα”.

Κατά τα άλλα η -υπηρεσιακότατη- κυβέρνηση, που ο μόνος σκοπός της είναι η αλίευση χρόνου για μία νέα σειρά παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων όσον αφορά το ποιοι και σε τι σχήματα θα κατέβουν στις εκλογές, συν βέβαια την συνέχιση του ξεπουλήματος των φυσικών πόρων της χώρας με αντάλλαγμα μπακαλόχαρτα, παραμένει ουσιαστικά ίδια με πριν. Αφαιρέστε απλώς τον ΓΑΠ και προσθέστε τον Αβραμόπουλο και τον απείρου κάλλους και νοημοσύνης Μπουμπούκο και έχετε λίγο-πολύ το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο διαβόητος για τα δημοκρατικά του φρονήματα κος Καρατζαφέρης επιτέλους σε κυβέρνηση! Έστω και βραχύβια, έστω και μέσω στενών συνεργατών του, σημασία έχει πως μπήκε σε κυβέρνηση η κομματάρα του. Αυτόν τον καϊμό, αυτή την φαντασίωση, είχε μόνο ο άνθρωπος στην ζωή του, τώρα που την εκπλήρωσε προφανώς θα μεταβεί σε πρωθυπουργικές ονειρώξεις. Καλό πράγμα η φιλοδοξία. Αν κάποιος αδυνατεί να ισορροπήσει στην μέση τον προτιμώ φιλόδοξο παρά μίζερο. Διασκεδάζω έτσι να τον προσγειώνω, και όποιος κατανοεί ότι το κάνω με καλοκάγαθη πρόθεση το διασκεδάζει και αυτός 🙂 Αντίθετα είναι πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο να προσπαθείς να απογειώσεις τον παραιτημένο μίζερο που δεν θέλει να πετάξει ούτε δέκα πόντους ψηλά.

Κρατάω λοιπόν το ιστολόγιο πιο ζεστό και από την κοιλίτσα Σιβηρικού Χάσκυ εννέα ημερών και επανέρχομαι οσονούπω με νέες, τριμύτερες αναρτήσεις. Φιλιά.

Advertisements

3 thoughts on “#70 Ο πρωθυπουργ(ισκ)ός των 100 ημερών

  1. Πώς είναι τα πράγματα εκεί με τον νέο πρωθυπουργό; Ή είναι νωρίς ακόμη;

    Like

  2. Εξαρτάται από ποιο κανάλι ή εφημερίδα, ποια πρωτογενή πηγή γενικώς, θα “ενημερωθείς”. Πολύ νωρίς ακόμη μα ούτως ή άλλως 100 ημέρες είναι πάρα πολύ μικρός πολιτικός χρόνος. Πιστεύω ότι και δέκα Παπαδήμοι μαζί δεν θα προλάβαιναν να τα ξεπουλήσουν όλα..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s