#79 Fimotro : Κατάρρευση Σαμαρά και στα…New Media

Το Fimotro γράφει σε ένα “άρθρο” που κινείται στα όρια του autoblogging ότι η ΝΔ ” δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει ούτε ένα σοβαρό site ή blog”. Ολοκληρώνει τις επτά γραμμές του “άρθρου” με αυτό : “Μιλάμε για πραγματικά δραματική κατάσταση με τους ανθρώπους που έχει δίπλα του ο Σαμαράς…”, που εμένα μου φέρνει σε έμμεσο μα σαφές κάλεσμα στη ΝΔ για συνεργασία.

“I have a dream…”


Προκύπτει όμως μετά το ως άνω “άρθρο” μία ερώτηση αφελούς, τόσο προς Φίμωτρους όσο και προς ΝΔ : Γιατί δεν φτιάχνουν οι ΝΔίτες δικά τους ιστολόγια; Είναι πανεύκολο και δεν χρειάζεται η παραμικρή επένδυση (πέρα από χρόνο), τουλάχιστον αν τα κρατήσεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Και αν ανελιχθούν αρκετά στις πρώτες 100.000 θέσεις της alexa και πετύχουν 2-3 ακόμη στόχους-κλειδιά, μπορούν να γίνουν και πολύ προσοδοφόρα.

Το Fimotro για παράδειγμα αυτή την στιγμή βλέπω -στο alexa toolbar που έχω στον Firefox- ότι είναι στο Νο 8,156 παγκοσμίως και Νο 39 στην Ελλάδα. Νούμερα που μεταφράζονται σε λίαν σεβαστά έσοδα από τις διαφημίσεις τους. Το καθαρά autoclopy tro-ma-ktiko έχει τις διπλάσιες επιδόσεις από αυτούς μάλιστα.

Οπότε για ποιον λόγο έχει μείνει η ΝΔ πίσω τεχνολογικά, και απλώς αντιδράει στις δικτυακές εξελίξεις ενώ μπορεί να δράσει; Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού(μπααα…), έλλειψη τεχνογνωσίας και φαντασίας, υποτίμηση των δυνατοτήτων των Νέων Μέσων με παράλληλη υπερτίμηση των παλιών παραδοσιακών μέσων -που σύντομα θα μαθαίνουμε για αυτά μόνο στα Τηλεπικοινωνιακά Μουσεία– λόγω ασφαλώς και των πάγιων “στενών σχέσεων” με τους καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, ή κάτι άλλο που μου διαφεύγει;

Μου διαφεύγει ότι στο δίκτυο λειτουργούν άλλοι κανόνες : Είναι πλήρως αποκεντρωμένο και οι κανόνες του παιχνιδιού είναι εξαρχής σαφείς και γνωστοί σε όλους. Στο δίκτυο η προβολή ενός κόμματος δεν καθορίζεται από τα κονέ και τις φιλίες με τον καναλάρχη. Από τον δικτυακό ορυμαγδό προκρίνονται και ανελίσσονται τα ιστολόγια/ιστοσελίδες με την καλύτερη ποιότητα, τα περισσότερα άρθρα, την καλύτερη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης και το πιο αποτελεσματικό μοίρασμα. Ή αυτά που κλέβουν ασύστολα απ’όλους, λειτουργούν πλήρως αυτόματα με ειδικό πρόγραμμα (το autoblogging που λέγαμε) και ανά 5′ ανεβάζουν νέο άρθρο, όπως οι tro-ma-ktikoi και αρκετοί άλλοι.

Είτε δηλαδή παίξεις καθαρά είτε βρώμικα παίζεις με ίσους και σαφείς όρους. Ίσως τελικά ο κος Σαμαράς και η ΝΔ φοβούνται αυτόν τον ανταγωνισμό “επί ίσοις όροις”, αυτή την “λευκή και μαύρη αξιοκρατία” (white hat – black hat techniques). Γιατί η αξιοκρατία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο κανενός πολιτικού.

2 thoughts on “#79 Fimotro : Κατάρρευση Σαμαρά και στα…New Media

  1. που ειναι το κακο που υπαρχουν τα ιστολογια δηλαδη; αφου απο οτι ξερω αληθειες λενε ετσι;

    Like

  2. Δεν λένε απαραίτητα αλήθειες και δεν τίθεται θέμα καλού ή κακού. Τα ιστολόγια είναι απλώς εργαλεία. Το εργαλείο δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, καλή ή κακή είναι η χρήση του.

    Like

Leave a comment