#87 Στεφανόπουλος : "Λουκά για άλλα 2 χρόνια, χωρίς εκλογές"

Αργούν τελικά τα πολιτικά βαμπίρ να “παρέμβουν” αλλά όταν το κάνουν δεν μπορώ να πω, το κάνουν με πάταγο. Το Πρώτο Θέμα γράφει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ζητά με… “άρθρο-παρέμβαση” (επίσημα πράγματα δηλαδή) η υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλή τον υπόλογο σε τρεις πολιτικούς αρχηγούς Λουκά Παπαδήμο να γίνει…κανονική. Να αντικαταστατήσει δηλαδή αυτήν του ΠΑΣΟΚ, να συνεχίσει ακριβώς από εκεί που παραιτήθηκε ο ΓΑΠ και όλα ωραία και καλά.

Ο “έμπειρος”, “σεβάσμιος”, “αξιόπιστος” + όλα τα υπόλοιπα κοσμητικά με τα οποία στολίζουμε κάποιον για να προσδώσουμε κύρος στις  @λογίες του πολιτικός γράφει στο άρθρο : «Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει».

Αυτή η κυβέρνηση είναι ασφαλώς του μη εκλεγμένου από τον λαό Λουκά Παπαδήμου. Επίσης στην παραπάνω φράση αν όπου “εκλογές” βάλετε την λέξη “δημοκρατία” όπως βλέπετε το νόημα της φράσης δεν αλλάζει καθόλου. Απεναντίας γίνεται πιο σαφές και συγκεκριμένο. Ο κος Στεφανόπουλος προφανώς γλυκάθηκε με την συμφωνία των πρασινογαλαζόμαυρων κόκκων και με τον τρόπο που ελέγχουν απόλυτα τα περίπου 250 πρόβατα του Συντάγματος και ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια πριν καν στεγνώσει η μελάνη τους και σου λέει “Ωπ εδώ είμαστε, τα πολιτικά εμπόδια για την ολοκλήρωση της κοινωνικής διάλυσης άρθηκαν. Και αυτή την φορά δεν θα τα φορτωθεί όλα ένα μόνο κόμμα, χεχε”. Και η τρόικα ασφαλώς δεν γνωρίζει τι θα πει φιλότιμο – είπαμε είναι μόνο ελληνική λέξη : πιέζουν εκ νέου για συμπίεση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα -ούτε λόγος ασφαλώς για τους υψηλόμισθους- ώστε να…μειωθεί η ανεργία!

Επίσης ήδη η κυβέρνηση συμφώνησε στην μονιμότητα του χαρατσόσημου στα ακίνητα, μέσω πάντα της ΔΕΗ. Διαβάζω στο in.gr πως το οικονομικό επιτελείο στοχεύει σε άντληση «1,667 δισ. ευρώ φέτος και 1,75 δισ. ευρώ ετησίως». Και αυτό το @ ο Τόμσεν του ΔΝΤ εξακολουθεί να χαμογελά στον φακό χαιρέκακα, σαν το βαμπίρ που κλείνει το μάτι στα θύματά του λίγο πριν τους πιει το αίμα. Αλλά όλα αυτά κατά τον κο Στεφανόπουλο, και άλλα πολλά ακόμη που θα μας κάνουν μέχρι να βγούμε όλοι στους δρόμους, είναι ασφαλώς αναγκαία κακά «ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις», όπως λέει. «Μα αφού δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να θυσιαστείτε για το καλό της χώρας, ακόμη και τα σπίτια σας στην ανάγκη να δώσετε» Δεν ξέρω αν έγραψε και αυτό αλλά το πνεύμα του αυτό είναι.

Φίλτατε κε Στεφανόπουλε όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτό που ζητάτε δεν ποδοπατεί απλώς το Σύνταγμα, το περνάει με οδοστρωτήρα και από πάνω του ρίχνει και ένα χεράκι πίσσα με μερικά πούπουλα. Οπότε τουλάχιστον παραμερίστε το δημοκρατικοφανές σας ύφος και πείτε τα πράγματα με το όνομά τους : Πείτε ότι ζητάτε πολιτική χούντα.

Advertisements

6 thoughts on “#87 Στεφανόπουλος : "Λουκά για άλλα 2 χρόνια, χωρίς εκλογές"

 1. Kαλησπερα,  σιγουρα  ο  υπερηλικας  πρωην  βασιλικος,  πρωην  προεδρος  της  ΔΗΑΝΑ,    πρωην  νεοδημοκρατης,  πρωην  προεδρος  της  Ελληνικης  ''δημοκρατιας'',  εχει  καθε  λογο  να  μην  τον  προβληματιζει  η  δημοκρατικοτητα  της  εκλογης  και  παραμονης  στην  πρωθυπουργια,  ενος  δοτου  πρωθυπουργου,  αλλωστε  με  τετοιο  παρελθον,   επρεπε  να  ητανε  παρελθον  και  ο  ιδιος,   αλλα   το  τοτε  πολιτικο  κατεστημενο  τον  ΑΝΤΑΜΕΙΨΕ,  με  την  αργομισθια  του  προεδρου,  οποτε  τετοια  λογια,  σε  τετοια  κ…φυλλαδα,   για  μια  χρηση  ειναι…

  Like

 2. Προσωπικά, πάντως, δεν το θεωρώ κακή ιδέα.
  Ίσως ένας μη πολιτικός, που δεν θα φοβάται το πολιτικό κόστος, θα μπορέσει να φέρει κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα.
  Όσο για τα περί πολιτικής χούντας, ακόμη και τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έτσι δεν την αποκαλούσαν εκείνοι που φώναζαν ότι η χούντα δεν τελείωσε το… '73;
  Γενικά, ότι δεν μας αρέσει, ακόμη και αν δεχθούμε ότι είναι λάθος, χούντα δεν το βαφτίζουμε στην Ελλάδα;

  Like

 3. Εξαρτάται με ποιον τρόπο ερμηνεύεις τα “ουσιαστικά αποτελέσματα”. Αν εννοείς να εξορθολογιστεί η 30ετής παθογένεια του ελληνικού δημοσίου μέσα. Μάζεψαν τόσο πολλούς δημόσιους με “κεκτημένα” που πια δεν ξέρουν τι να τους κάνουν. Αλλά δεν πάνε μόνο σε μισθούς τα δημόσια έξοδα, πολύ περισσότερα αναλογικά έχουν πάει στους μεγαλοεργολάβους εκδότες, Μπόμπολες κλπ Τα “αποτελέσματα” θα αφορούν και αυτούς ή δεν τους αγγίζουμε; Tα “αποτελέσματα” που είδαμε τα τελευταία 2 χρόνια από το ΠΑΣΟΚ ήταν απλώς να την πληρώσουμε ΟΛΟΙ με κατακόρυφη αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων για να μην χάσουν οι πρασινοφρουροί την παραδοσιακή εκλογική τους πελατεία, τους δημόσιους και όσους κινούνται γύρω τους.

  Και τώρα οι τροϊκανοί επαναφέρουν θέμα συμπίεσης κατώτατων μισθών, ως δώρο στους εργοδότες για να κινηθεί και καλά η αγορά. Αποτέλεσμα και αυτό; Ο Παπαδήμος είναι τεχνοκράτης, δηλαδή (υποτίθεται ότι) βλέπει νούμερα, δεν βλέπει ανθρώπους. Αν λοιπόν κοιτάξουμε από που μπορούμε να κόψουμε δίκαια, βάσει νουμέρων-ποσοστών και όχι πολιτικών σκοπιμοτήτων, απλούστατα δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για κόψιμο από ή άλλους φόρους στην βάση. Αλλά ο Παπαδήμος δεν μπορεί να κουνήσει το δαχτυλάκι του δίχως το ΟΚ από τους τρεις αρχηγούς, είναι απλώς έναν πρωθυπουργός-μαριονέτα. Οπότε και να θέλει δεν μπορεί να το κάνει αυτό αν λάβει αντίθετες εντολές. Και τους αρχηγίσκους τους ενδιαφέρουν πρωτίστως  οι πολιτικό-εκλογικές ισορροπίες, βάσει των δημοσκοπήσεων κινούνται. Άρα η παρέμβαση του Στεφανόπουλου είναι άκυρη.

  Το αποκάλεσα χούντα γιατί ως ιδέα είναι κατάφωρα αντισυνταγματική. Παρ'όλα αυτά έχω πλέον χάσει την πίστη μου σε κάθε μορφή δημοκρατίας όπως την εννοούμε, τόσο στην παραδοσιακή έμμεση/αντιπροσωπευτική για… προφανέστατους λόγους, όσο  και στην λεγόμενη “άμεση δημοκρατία” γιατί δεν θεωρώ ότι είναι εφαρμόσιμη λόγω πολυπλοκότητας. Το πρωτεύον ζήτημα πιστεύω δεν είναι να έχουμε την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας και την ακόμη μεγαλύτερη ψευδαίσθηση ότι εκλέγονται αυτοί που ψηφίζουμε αλλά ένα βιώσιμο, σταθερό και δίκαιο για όλους οικονομικό σύστημα, “πέρα από την πολιτική”. Το έχω ήδη αναλύσει στα άρθρα #55 και #61, θα ετοιμάσω και άλλα όπου θα επεκταθώ λίγο βαθύτερα.

  Like

 4. Σωστά τα ερωτήματα που θέτεις για τα αποτελέσματα της πολιτικής Παπαδήμου. Αλλά απάντηση θα λάβεις μόνο αν μείνει στην πρωθυπουργία και πέρα από τον Φλέβάρη και αποκτήσει ελευθερία κινήσεων.
  Σε ό,τι αφορά τη δημοκρατία, έχεις δίκιο, υπάρχουν πολλά αρνητικά και παθογένειες. Αλλά, αυητό σημαίνει ότι πρέπει όλοι μαζί να οικοδομήσουμε μία καλύτερη δημοκρατία και όχι να χάνουμε την πίστη μας σε αυτήν. Εκτός αν υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική λύση.

  Like

 5. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Τι ήθελε και έκανε αυτή τη δήλωση και καταστρέφει έτσι το όνομά του; Πάρα πολύ κακή ενημέρωση έχει ο άνθρωπος. Από αυτά που του είπαν λέει. Πάντως, κανένας από τους προέδρους της Δημοκρατίας μας δεν χτύπησε τη διαφθορά, κανένας τους δεν τα έβαλε με τον πολιτκό υπόκοσμο, και αυτό δεν τιμά κανένα πρόεδρό μας. Έχουν και αυτοί ευθύνες, δεν έπεσαν εδώ ξαφνικά από το διάστημα. 

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s