#117 Γιαννίκος προς εργαζόμενους στον Κόσμο του Επενδυτή: «Δεν διαπραγματεύομαι»

Απ’ότι δείχνει οι επόμενοι δημοσιογράφοι της ολοένα διογκούμενης ανεργολίστας θα είναι αυτοί του Κόσμου του Επενδυτή. Και, όπως σχεδόν κατά κανόνα γίνεται με τους εκδότες, τους χρωστάνε δεδουλεμένα και από πάνω. Δεν παύει να με εκπλήσσει το θράσος των εκδοτών και ευρύτερα εργοδοτών : δεν σε απολύουν απλώς όταν δεν έχουν να σε πληρώνουν, να πουν “Αυτό το μηνιάτικο θα είναι το τελευταίο παιδιά, δεν βγαίνει το μαγαζί για το επόμενο. Δυστυχώς επτώχευσα”, αλλά το κάνουν κατά κανόνα αφού πρώτα βάλουν πολλούς μήνες μέσα τους εργαζόμενους. Λογική του “να φάμε όσα προλάβουμε”, γιατί τους ευνοεί έτσι καλύτερα η απαράδεκτη πτωχευτική νομοθεσία μας ή και τα δυο; Αναμεταδίδω από το Red NoteBook…

Γιαννίκος προς εργαζόμενους στον «Κόσμο του Επενδυτή»: «Δεν διαπραγματεύομαι» 

Ο ίδιος δήλωσε ότι θεωρεί οποιαδήποτε προσπάθεια για συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» ατελέσφορη, λόγω οικονομικού «αδιεξόδου». Οι εργαζόμενοι της Bestend αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας. Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

Κατά την συνάντηση της απεργιακής επιτροπής των εργαζομένων της Bestend και μελών του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με τον κ. Κώστα Γιαννίκο, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επενδυτή, κατόπιν συνεννόησης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας με τα σωματεία των εργαζομένων, ο κ. Γιαννίκος ανακοίνωσε τα εξής:

– Δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει άμεσα έστω και ένα μέρος από τα οφειλόμενα.

Δήλωσε ότι θεωρεί οποιαδήποτε προσπάθεια για συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» ως ατελέσφορη, λόγω οικονομικού «αδιεξόδου». – Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατέστησε πολλές φορές σαφές ότι, ανεξαρτήτως των απεργιακών κινητοποιήσεων, η έκδοση θα αναστελλόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

– Σε ερώτηση μελών της απεργιακής επιτροπής για το αν η απόφαση για το «οριστικό τέλος» ήταν ειλημμένη ή όχι, και για το αν με βάση την δραματική κατάσταση που περιέγραψε ήταν εφικτό το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, που ο ίδιος είχε θέσει, απάντησε ότι είχε καταρτίσει κάποιο (σ.σ. νεφελώδες) σχέδιο για αύξηση των διαφημιστικών εσόδων, το οποίο πλέον δεν θεωρεί υλοποιήσιμο.

Όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων, πρότεινε ένα (σ.σ. καινοφανές) σχέδιο εξόφλησης όλων «των οφειλομένων» αντί χρηματικού ποσού, με αντάλλαγμα τον τίτλο «Ο Επενδυτής» (που κατέχει) και «με τίμημα ένα ευρώ». Και πρόσθεσε ότι ο τίτλος «Ο Κόσμος του Επενδυτή», που είναι υποθηκευμένος σε τράπεζες για χρέη της επιχείρησης, θα παραμείνει ανενεργός (δεν θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από τον ίδιο ή οποιονδήποτε άλλον) κατόπιν γραπτής συμφωνίας με τους εργαζομένους.

Τέλος, φρόντισε να διαχωρίσει την τύχη της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» από αυτή του περιοδικού «TiVO», που ανήκει στην ίδια εταιρεία και το οποίο θεωρεί κερδοφόρο, αν και δήλωσε ότι δεν χάλασε ο κόσμος, σε περίπτωση που λόγω της απεργίας δεν βγει το περιοδικό στα περίπτερα μια εβδομάδα (σ.σ. την απουσία της εφημερίδας, αντιθέτως, λόγω της απεργίας, την έκρινε καταστροφική).

Κατόπιν τούτων, οι εργαζόμενοι της Bestend αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας σε νέα Γ.Σ. την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012. 

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2012 

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας BESTEND («TIVO», Informer, «Δίφωνο»)

πηγή(πλην προλόγου) : Red NoteBook

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s