#118 «Η τελική επίθεση κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας»

Πριν λίγο αλίευσα ακόμη μία άξια πένα, με άποψη και τσαμπουκά. Αυτό είναι καλό για δυο λόγους : Πρώτον βρήκα φρέσκο πρωινό κείμενο -κατά το φρέσκο πρωινό αυγό- και δεύτερον δεν χρειάζεται να το γράψω εγώ 🙂 Ο αρθρογράφος λέγεται Νίκος Καράς, κάποιοι υποθέτω θα τον ξέρετε. Δημοσιεύτηκε χθες το απόγευμα στο olympia.gr

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

Μπορεί η διαφήμιση που παίζεται παντού,  να είναι ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ μου, αλλά η αυτή που υπάρχει  σε εφημερίδες, περιοδικά, σαιτς, είναι όλα τα λεφτά και μιλάει για  αγορά χρυσού. Είναι η διαφήμιση που λέει. Έχεις χρυσό; Τον ανταλλάσσουμε μετρητά και άμεσα. Μάλιστα προχωράνε παραπέρα και σου  λένε ερχόμαστε και στο σπίτι! Έχουν καταλάβει, ότι ο ΈΛΛΗΝΑΣ ξεπουλάει τα πάντα για να επιβιώσει και όρμησαν με την ανάγκη του μετρητού που έχει να του τα πάρουν ΌΛΑ. Αλλά καλά αυτοί είναι έμποροι και κοιτάνε να κονομήσουν, διότι αν θες πας,  αν δεν θες δεν πας. Το δημόσιο τι είναι; Έμπορας; Τοκογλύφος; Τι είναι τελικά;

Το δημόσιο λοιπόν επειδή, έχει σχεδόν εξαντλήσει όλους τους τρόπους εισπράξεις εσόδων, με την ασήκωτη φορολόγηση των  πάντων, τις μειώσεις αποδοχών, εφεδρείες – απολύσεις, συντάξεων, νέα τεκμήρια, χαράτσια αλλά επειδή πάλι δεν τους βγαίνει το έργο, διότι τον στέγνωσαν τον ΕΛΛΗΝΑ,  σκέφτηκαν  αλλά τρόπο τα γατόνια του οικονομικού επιτελείου να εισπράξουν τα χρέη προς το δημόσιο. Την ανταλλαγή. Παλιά έδινες ένα κιλό φασόλια έπαιρνες ένα κιλό φακές. Έδινες ένα σακάκι έπαιρνες ένα σώβρακο και πάει λέγοντας.
Θα πηγαίνεις τώρα στην εφορία και θα λες. Πόσα χρωστάω; Λέει η εφορία; 5000 κύριε. Λέει ο φορολογούμενος; Έχω ένα μερσεντές του 2005 το παίρνεις και κλείνουμε το χρέος. Αν πάλι το χρέος είναι μεγάλο, τότε γίνεται με ανταλλαγή διαμέρισμα, κανένα  ποτιστικό  χωράφι, μετοχές, ομόλογα πριν κουρευτεί και ότι άλλο σκεφτούν…..
Γι αυτό ξεκίνησα με τις αγγελίες χρυσού. Φαίνεται το ελληνικό δημόσιο ζήλεψε την δόξα αυτών των εμπόρων-τοκογλύφων και ακολουθούν το παράδειγμα τους.
Ψάχνει να βρει λεφτά απεγνωσμένα να πληρώσει τους δανειστές αλλά από την άλλη ετοιμάζουν νέα εγκλήματα εις βάρος του λαού με τα PSI και PSI +. Αλλά πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβεται και κάτι άλλο. Μετά την λεηλασία των καταθέσεων, με το πρόσχημα πληρωμής χρέους, πέρασαν στην κατάσχεση της περιούσιας των Ελλήνων. Αρκεί να θυμηθείς την συνέντευξη κάποιου ΜΟΣΙΑΛΟΥ που είπε. Ο Έλληνας έχει περιουσία αλλά ο Γερμανός που δεν έχει  τον δανείζει. Είναι σωστό; Έτσι είχε πει. Ήξερε άραγε κάτι; Μάλλον, διότι όταν σε καλεί η εφορία να προχωρήσεις σε τέτοιους διακανονισμούς, πρέπει και αυτό να ήταν σχεδιασμένο.
Εφαρμόζοντας  μεθόδους στυγνών τοκογλύφων κάνουν την τελική επίθεση που έχει πλέον σκοπό να σου πάρουν ένα σπιτάκι που χρεώθηκες μέχρι τον λαιμό να το αποκτήσεις ή οι δόλιοι γονείς σου μάτωσαν να αποκτήσουν αλλά τώρα οι νοσηροί εγκέφαλοι σχεδιάζουν με πρόσχημα το χρέος να στο αρπάξουν!
Δυστυχώς από το κοινωνικό κράτος φθάσαμε στο  τοκογλυφικό για να είμαστε λέει στο ισχυρό ευρώ. Ναι, στο ευρώ της ΜΕΡΚΕΛ και σαν αντάλλαγμα να ξεβρακωθούμε τελείως.
Αλλά μην έχεις παράπονο έχεις ευρώ και όχι δραχμή.
Υ.Γ. Το παλιό τραγούδι έλεγε. Και εμείς οι δυο στον καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ, βρε δεν βαριέσαι αδελφέ. Πόσο επίκαιρο είναι;
πηγή : olympia.gr 
το εντόπισα στο apnea.gr
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s