#124 Ξυπνά υπερ-ηφαίστειο στην Merkeland;

Το Pinatubo βρυχάται

(Τι κίτρινος τίτλος ε;) Τα υπερ-ηφαίστεια είναι ηφαίστεια που μπορούν να καλύψουν μία ολόκληρη ήπειρο με τέφρα και να αποτεφρώσουν εκτάσεις όσο περίπου η Ελλάδα με εκατομμύρια τόνους μάγμα. Οι Αμερικάνοι έχουν το περίφημο Yellowstone που πολλοί θεωρούν ότι παίζει να ξυπνήσει ανά πάσα στιγμή και λεπτό.

Θαρρώ πως και η Ισλανδία φιλοξενεί κάνα-δυο τέτοιους ημικοιμώμενους γίγαντες, αλλά δεν φανταζόμουν ότι και η υπερβολικά ήσυχη -γεωλογικά και ευρύτερα- Γερμανία θα μπορούσε να έχει ένα. Και όμως έχει. Και σύμφωνα με την “έγκυρη” (μουαχαχά) Daily Mail, που έγραψε ένα επιστημονικοφανές άρθρο πάνω σε αυτό καθαρά για να πουλήσει φύλλα και να προσελκύσει κλικς μπορεί… “ανά πάσα στιγμή να ξυπνήσει”. Ας μεταφέρω λοιπόν και εγώ τα “στοιχεία” τους με τον δικό μου τρόπο. Δυστυχώς δεν δίνουν καμία απολύτως πηγή ή δήλωση από κάποιον ηφαιστειολόγο ή σχετικό επιστήμονα.

Ο Γερμανός γίγαντας γράφουν βρίσκεται “μόλις”(!) 627 χιλιόμετρα κάτω από την “φαινομενικά ήσυχη” λίμνη Laacher See, κοντά στη Βόννη. Αυτό το “τέρας”, όπως το αποκαλεί ο αρθρογράφος Ted Thornhill, ξυπνάει κάθε 10 με 12.000 χρόνια. Τελευταία φορά ξύπνησε προ 12.900 ετών, αυτή την φορά τον παραπήρε ο ύπνος δηλαδή. Έπρεπε σύμφωνα με τον αρθρογράφο να έχει ήδη ξυπνήσει, άρα αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και λεπτό. Τι θα γίνει αν ξυπνήσει; Το καλό νέο είναι ότι αν ξυπνήσει αιφνιδιαστικά όλα τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης θα απανθρακωθούν όπως οι Πομπήιοι. Η Μέρκελ μπορεί και να την γλυτώσει, είναι σκληρόπετση – “κακό σκυλί ψώφο δεν έχει”. Το κακό νέο το βλέπετε στο παρακάτω γραφικό. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πλην ημών, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας (η εκδίκηση των “προβληματικών χωρών”, χεχε) και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης θα καλυφθούν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, με ένα στρώμα τέφρας. Και τότε η οικονομική κρίση θα γίνει μία ευχάριστη ανάμνηση του παρελθόντος.

Οι χώρες προς την έξω πλευρά αυτού του κύκλου θα έχουν αναστρέψιμες ζημιές. Αλλά οι χώρες στο επίκεντρο -ολόκληρη η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ολλανδία και το Βέλγιο(τουλάχιστον)- υποθέτω ότι θα καταστραφούν ολοσχερώς. Φαντάζεστε πλάκα που θα έχει να ξυπνήσει στις 22 Δεκεμβρίου;

το ελεινό άρθρο της Daily Mail είναι εδώ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s