#135 Αλήθεια, που χάθηκε το MySpace;

Χάθηκε μέσα στο ξύλινο μυαλό του Μέρντοχ, εκεί χάθηκε. Ο ίδιος, που ακόμη δεν εξέτισε ούτε μέρα φυλακή -γιατί ασφαλώς είναι πιο ίσος από τους άλλους- για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών της εταιρείας του, το εξομολογήθηκε πριν μερικές μέρες στο Τwitter :  

“Πολλές ερωτήσες και αστεία για το MySpace.Απλή απάντηση – τα κάναμε σαλάτα με κάθε δυνατό τρόπο,μάθαμε πολλά πολύτιμα ακριβά μαθήματα”.

To Wired γράφει ότι το τιτίβισε αυτό από το iPad του, ενώ βρισκόταν στην έκθεση CES του Las Vegas. H News Corp, η εταιρεία του, αγόρασε το MySpace το 2005 για 580 εκατομμύρια $. Τότε ήταν το Νο 1 κοινωνικό δίκτυο -ουσιαστικά είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο- και το facebook παντελώς άγνωστο σε όλους εκτός των φοιτητών του Harvard. Twitter δεν υπήρχε ακόμη. Σήμερα, βλέπω αυτή την στιγμή στην μπάρα μου της Alexa πως το facebook είναι Νο2 στον κόσμο σε κίνηση, η Yahoo No4, το Twitter Νο 9 και το MySpace…. No148 (Νο1 είναι ασφαλώς η Google).

To MySpace πουλήθηκε πέρσι στον ηθοποιό/τραγουδιστή Τζάστιν Τίμπερλεϊκ  και στην εταιρεία Specific Media έναντι… 35 εκατομμυρίων $

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s