#156 Τι ετοιμάζει το Ισραήλ μόλις λήξει ο πόλεμος με το Ιράν

Ξέρετε ποιο είναι το τελευταίο και συντομότερο ανέκδοτο στον χώρο της ελληνικής δικτύωσης; “FTTH” . Οι Ισραηλινοί ήταν προφανώς απασχολημένοι να κάνουν πιο αποδοτικές τις μυστικές πυρηνικές κεφαλές τους για να χτυπήσουν το σατανικό Ιράν και έμειναν πίσω δικτυακά -καλά εμείς μείναμε πίσω παντού- οπότε αποφάσισαν τώρα να βάλουν μπρος ένα πρόγραμμα δικτύωσης με οπτικές ίνες σε όλη τη χώρα. Όχι οπτικές ίνες ως τα DSLAM που έχουμε ήδη εμείς, ούτε και ως τα ΚΑΦΑΟ των γειτονιών. Αυτό το δεύτερο είναι το VDSL 2 και αυτό έχει στα σκαριά εδώ και αρκετά έτη ο ΟΤΕ – και μάλλον στα σκαριά θα μείνει.

Οπτικές ίνες ως το σπίτι : Fiber To The Home Ναι, το πρόγραμμα που είχε διθυραμβικά ανακοινώσει η ΝΔ λίγο πριν πέσει. Αρχικά για τις μεγάλες πόλεις και σταδιακά και στην επαρχία. Και είχαν μάλιστα πει πως “Όλοι θα έχουμε οπτική ίνα στα σπίτια μας το 2012. Ότι δηλαδή απολαμβάνουν εδώ και χρόνια οι Νοτιοκορεάτες, οι περισσότεροι Ιάπωνες και ουκ ολίγοι Ευρωπαίοι. Όλα αυτά βέβαια πλέον δεν έχουν καμία σημασία, απλώς τα θύμισα για ιστορικούς λόγους. Πάλι καλά που πρόλαβε και έφτασε το τηλεφωνικό δίκτυο μέχρι το πρωτόκολλο ADSL2+ και δεν μας λένε “Αρκέσου στο Dial-up σου, πλέρωνέ το και 70-80 € τον μήνα και να λες και ευχαριστώ από πάνω που έχεις και δίκτυο. Αχάριστε”. Αναμεταδίδω το μισό άρθρο από το DefenceNet

Το Ισραήλ προχωρά δυναμικά σε ίντερνετ “νέας γενιάς”
28-01-2012 09:01:00

Πολύ συχνά το Ισραήλ χαρακτηρίζεται ως «Startup Nation» («έθνος ξεκινημάτων»), χάρη στη μακρά του παράδοση στην εμφάνιση πρωτοποριακών επιτευγμάτων υψηλής τεχνολογίας από μικρές εταιρείες. Ωστόσο, υπάρχει ένας κρίσιμος τομέας, αυτός των ταχυτήτων στις συνδέσεις Ίντερνετ, στον οποίο η χώρα έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλα κράτη που πρωτοπορούν στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, εντός των επομένων μηνών, η κρατική εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος του Ισραήλ ελπίζει να το αλλάξει αυτό, παρουσιάζοντας ένα εθνικής εμβέλειας ευρυζωνικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων. Εκμεταλλευόμενη το μικρό μέγεθος της πυκνοκατοικημένης χώρας, η εν λόγω προσπάθεια φιλοδοξεί να φέρει το Ισραήλ στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας Ίντερνετ “νέας γενιάς”.

Σύμφωνα με ειδικούς, οι οπτικές ίνες μπορούν να παρέχουν συνδέσεις σε ταχύτητες που μπορούν να είναι από δεκαπλάσιες μέχρι εκατονταπλάσιες των σημερινών, μεταμορφώνοντας τον τρόπο που χρησιμοποιείται το Ίντερνετ σε τομείς όπως η ψυχαγωγία, οι επιχειρήσεις και η υγεία.

«Όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες οι οποίες έχουν όραμα 10 ή 20 ετών κατανοούν ότι στην καρδιά του ‘παιχνιδιού’ θα βρίσκονται οι επικοινωνίες, οι ευρυζωνικές, πολύ γρήγορες επικοινωνίες» είπε ο Τζβι Χαρπάλ, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.

Η τεχνολογία αυτή είναι γνωστή ως FTTH (fiber to the home, «ίνα στο σπίτι»). Χρησιμοποιώντας γραμμές οπτικών ινών, μπορεί να παρέχει ταχύτητες που κυμαίνονται από 100 megabits μέχρι 1 gigabit το δευτερόλεπτο. Σήμερα, ο μέσος χρήστης ευρυζωνικής σύνδεσης στον ανεπτυγμένο κόσμο συνδέεται σε ταχύτητες 5-10 mbps. ….

Πηγή(πλην προλόγου) και υπόλοιπο του άρθρου : DefenceNet
Πηγή γελοιογραφίας : latuff2.deviantart.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s