#160 "Άνγκελα σε θαυμάζω!"

Τάδε έφη ο άρτι εκλεχθής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ. Διαβάζω με φρίκη στο NovaΣΠΟΡ FM ότι σε συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times μόνο εθνική ευεργέτισσα δεν έταξε ότι θα την ανακηρύξει.

Ο γλύφτης πρωθυπουργός ανέφερε ότι την θαυμάζει απεριόριστα (σλουρρρρπ..) και ευχήθηκε να “επικρατήσει η γερμανική πολιτική φιλοσοφία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση”. Παράλληλα επιτέθηκε στην χώρα μας και μας προέτρεψε να απολύσουμε τουλάχιστον 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και να ξεπουλήσουμε όσο όσο ότι έχει απομείνει από την εθνική μας περιουσία. Έχει πέσει και πολύ το χρηματιστήριο και είναι ευκαιρία για αγορές.  
 
[Μπορείτε να φανταστείτε τι έχει να γίνει το επόμενο κιόλας πρωινό που θα επιλυθεί οριστικά το οικονομικό τέλμα της χώρας μας; Θα πέσουν “οι αγορές” πάνω στο χρηματιστήριο σαν αρπακτικά και θα αγοράσουν όλες τις εισηγμένες εταιρείες, ιδιωτικές και δημόσιες, πάμφθηνα. Οι μετοχές έχουν φτάσει σχεδόν το 1/10 της τιμής που είχαν την εποχή της φούσκας που είχε προκαλέσει ο Σημίτης. Ακόμη περιμένουν, γιατί αν αγοράσουν τώρα, βαρέσουμε κανόνι και η Σοφοκλέους γίνει κονφετί θα φάνε ήττα. Επιπλέον με την αγοραστική αποχή τους μας τιμωρούν που δεν χοροπηδάμε όλοι στο ρυθμό της Ανγκέλας και δεν λέμε από πάνω και Dankeschön! ]

Έτσι λέει οι Βούλγαροι κατάφεραν να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους από 100% στο 16% του ΑΕΠ. Αλλά για στάσου. Στην Ρουμανία είναι ακόμη στους δρόμους, στην Βουλγαρία κλάδεψαν τους ήδη κλαδεμένους και δεν κουνήθηκε φύλλο; Για αυτό άραγε θέλουν οι τροϊκανοί να πέσουν οι μισθοί μας σε επίπεδα Βουλγαρίας; Γιατί πιστεύουν ότι μοιάζουμε όσον αφορά την μαχητικότητά μας με τους Βούλγαρους; Βρε λες να έχουν δίκιο;

2 thoughts on “#160 "Άνγκελα σε θαυμάζω!"

  1. Το πρόβλημά μας δεν είναι οι ξένοι αλλά εμείς οι ίδιοι. Αυτοί μπορούν να λένε ότι θέλουν εμείς τι κάνουμε; Τίποτα! Συνεχώς τους δίνουμε πατήματα για να ασχολούνται μαζί μας. Τα έχουμε ξαναπεί και διαφωνούμε αλλά που και που θέλω να το επαναλαμβανω, για να μην ξεχνιώμαστε!

    Like

  2. Όχι δεν διαφωνώ σε αυτό, συμφωνώ απόλυτα. Διαφωνώ όταν περιορίζουμε το πρόβλημα αποκλειστικά  στην μαλακία που δέρνει το νεοΈλληνα, όπως -ουσιαστικά- διατείνεται ο κος Ράμφος. Ευθύνεται ναι, αλλά όχι αποκλειστικά.
    Όσο για την παρούσα ανάρτηση η σκοπιμότητά της είναι βασικά η θεματική ποικιλία. Καταντάει βαρετό να γράφω για τα του οίκου μας μόνο από την σκοπιά του οίκου μας.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s