#164 Από την "λαϊκίστικη προπαγάνδα" της Αννούλας στα σχολικά συσσίτια

Το Υπουργείο Παιδείας προφανώς δεν μπορούσε για πολύ ακόμη να διαψεύδει τις μαρτυρίες για λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολεία, οπότε αποφάσισε να αναλάβει δράση, με ειδικά κουπόνια διατροφής. Η Αννούλα του χιονιά εσχάτως είναι απασχολημένη με σοβαρότερα θέματα, όπως η πολυπόθητη καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (πρόσεξε μην γίνει ηλεκτρική στο τέλος Αννούλα). 

Οπότε προφανώς θέλει να δείξει καλή εικόνα στα αιγοπρόβατα που θα την ψηφίσουν και από την άλλη θέλει να αποτρέψει και την ενδεχόμενη πολιτικά βιβλική καταστροφή ενός… νεκρού παιδιού μέσα σε σχολείο. Το φαντάζεστε; Τέλος μετά η πολιτική της καριέρα, δεν θα έβγαινε πρόεδρος ούτε του τελευταίου κόμματος της Ζάμπια. Ω τι τραγική, θλιβερή κατάληξη, θα επρόκειτο σαφώς για ημέρα εθνικού πένθους! Αντίστοιχης έντασης, θρήνου και οδύνης με τον θάνατο του βορειοκορεάτη δικτατορίσκου! Πένθος όχι βέβαια για το αναλώσιμο ανώνυμο ζωντόβολο, για το τέλος της καριέρας της Αννούλας εννοώ. Αναδημοσιεύω από το DefenceNet.

Κι ενώ το υπ. Παιδείας μιλούσε για “προπαγάνδα” ασιτίας μαθητών, περνά στα συσσίτια…

Λίγο καιρό πριν, εκπαιδευτικοί της Αθήνας κατήγγειλαν το θλιβερό γεγονός της λιποθυμίας μαθητών μέσα στην τάξη λόγω ασιτίας, το οποίο είχαν σπεύσει κύκλοι του υπουργείου Παιδείας να χαρακτηρίσουν ως λαϊκίστικη προπαγάνδα.

Από τον λαϊκισμό και την προπαγάνδα όμως, όπως αναφέρει σχετικά και το protothema.gr, πολύ γρήγορα περάσαμε στην άλλη όχθη και το υπουργείο Παιδείας αναγκάζεται πλέον έστω και έμμεσα να παραδεχθεί την ύπαρξη του προβλήματος και σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης προχωρά στον σχεδιασμό συσσιτίων στα σχολεία από τη νέα χρονιά.

Επιστροφή λοιπόν στις συνήθειες των δεκαετιών του ’50 και του ’60, όταν το υπουργείο μοίραζε στους μικρούς μαθητές κίτρινο τυρί και γάλα για να υποστηρίξει την λειψή διατροφή των παιδιών!

Έτσι και σήμερα καθώς το φαινόμενο της «φτώχειας» των μαθητών παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις το υπουργείο Παιδείας που μέχρι πρότινος μιλούσε για φτηνή προπαγάνδα καθηγητών και δημοσιογράφων, αποφάσισε να μοιράζει κουπόνια σε μαθητές περιοχών, όπου κατοικούν ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες. Τα κουπόνια θα είναι των 2 ή 3 ευρώ και με αυτά ένας μαθητής θα μπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυμό ή γάλα.

Έστω και αργά το υπουργείο αποφάσισε να κοιτάξει κατάματα ένα υπαρκτό πρόβλημα και αντί να αναλώνεται σε διαψεύσεις προχώρησε σε ένα πρώτο βήμα στήριξης των οικονομικά ασθενών οικογενειών που δυσκολεύονται πλέον να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ακόμη και αυτό το σχολικό κολατσιό.

Στο ίδιο μήκος κύματος καλό θα είναι να ευθυγραμμισθούν και κάποια άλλα υπουργεία έτσι ώστε να μην χάνονται ευρωπαϊκά κονδύλια όπως για παράδειγμα η περίπτωση των 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευθούν από την Κομισιόν για την διανομή φρούτων στους μαθητές των σχολείων. Ένα κονδύλι που τελικά έμεινε στα αζήτητα λόγω ανικανότητας κάποιων κρατικών λειτουργών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

πηγή(πλην προλόγου) : DefenceNet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s