#169 Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

Το Πολιτικό Σαφάρι γράφει για την διαβίβαση στην Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ – φούσκωμα ελλείμματος –> νύχια ΔΝΤ. Δεν γνωρίζω τις διαδικαστικές λεπτομέρειες για περιπτώσεις όπως αυτή. Αλλά το ότι την δικογραφία θα την παραλάβει ο Πετσάλνικος σας προϊδεάζει μήπως για αντικειμενικότητα και αμεροληψία;

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΦΟΥΣΚΩΜΑ” ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟ 2009

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ: Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ–Γ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΝΤΙΝΟΥ–Φ.ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Στην Βουλή έφτασε η δικογραφία που συνέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης μετά από τις καταγγελίες στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ γιά να αυξηθεί το έλλειμμα και έτσι, να διευκολυνθεί η δρομολόγηση εισόδου της Χώρας στο ΔΝΤ

18 μαρτυρικές καταθέσεις «δείχνουν» Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Ειδικότερα, στο σχετικό διαβιβαστικό του κ. Πεπόνη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή αναφέρεται ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις και με πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση τα Ελλάδας».

Προσθέτει ότι στις 18 μαρτυρικές καταθέσεις «ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 αφενός και για ύπαρξη, συναφώς και αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε Κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών». Και καταλήγει με κεφαλαία γράμματα ότι «θα πρέπει, συνεπώς, φρονούμεν, να διαβιβαστεί η δικογραφία στο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, για τα περαιτέρω, κατά νόμον».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ογκώδης δικογραφία έφτασε αργά εχθές το βράδυ στο κοινοβούλιο και αποτελείται από περίπου 60 φακέλους ενώ στα σχετικά διαβιβαστικά αναφέρεται ότι στις 18 μαρτυρικές καταθέσεις γίνεται λόγος για ευθύνες του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και των τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Φίλιππου Σαχινίδη.

πηγή(πλην προλόγου) : Politiko Safari

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s