#174 Αποκαλύψεις – σοκ για το φούσκωμα του ελλείμματος

Όσον αφορά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, τις καταγγελίες όλων των μελών της για φούσκωμα του ελλείμματος και τον εξανγκασμό σε μαζική παραίτηση όλων των μελών της πλην του προέδρου της ο Παπακωνσταντίνου λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, στον ελληνικό λαό πως όλοι τους λένε ψέματα, ότι είναι φαντασιόπληκτοι, πλανεμένοι κλπ και ότι οι μόνοι που λένε την αλήθεια είναι ο ίδιος και ο προεδρίσκος του. Και οφείλουμε να τους πιστέψουμε, άκριτα και αναντίρρητα. Βγαίνει σημέρα και ο Μπένι και λέει στον Τσίπρα να μην φλερτάρει με την… “ποινικοποίηση της πολιτικς ζωής”.

Δηλαδή ο πολιτικός είναι κράτος εν κράτει που μπορεί να κάνει ότι γουστάρει, να δράει ανεξέλεγκτος κατά το δοκούν, να ζημιώνει ολόκληρη την χώρα (προφανώς προς ιδίον όφελος) και όταν κάποιος τον ξεσκεπάσει αυτό λέγεται ποινικοποίηση; Να σας πούμε και μπράβο από πάνω αντιπρόεδρε; Μπένι έχεις αποθρασυνθεί, από την πολλή έπαρση έχεις αρχίσει και το χάνεις νομίζω. Αναδημοσιεύω από το Αntinews την μαρτυρία του αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ έναντι προέδρου ΕΛΣΤΑΤ και Παπακωνσταντίνου :

Αποκαλύψεις – βόμβα που μπορούν να προκαλέσουν θύελλα αν ερευνηθούν σωστά και οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, κάνει ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ν. Λογοθέτης, στην κατάθεση η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή. Οι αποκαλύψεις ενισχύουν την πρόταση που κάνουν η ΝΔ αλλά και πολλοί άλλοι, ότι η έρευνα για τις ευθύνες του κ. Παπανδρέου, του κ. Παπακωνσταντίνου και άλλων σχετικά με το «φούσκωμα» του ελλείμματος και με το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο, πρέπει να ερευνηθούν από μια Βουλή που θα προκύψει από εκλογές. Κι όχι από την παρούσα Βουλή που και θνησιγενής είναι και πασοκοκρατείται.

Όπως καταθέτει λοιπόν ο κ. Λογοθέτης, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, ήταν “πρόθυμος να λάβει και γραπτώς οδηγίες από τον επικεφαλής της Eurostat, Radermacher “. Υπήρχε μάλιστα μυστική επικοινωνία με e-mails μεταξύ Γεωργίου και Radermacher για το πώς έπρεπε να υπολογιστεί το έλλειμμα του 2009. Ο αντιπρόεδρος της Αρχής λέει ότι από την αρχή ο κ. Γεωργίου έκανε πέρα όλους τους υπολοίπους, δεν έδινε λογαριασμό σε κανένα και επικρατούσε ενός ανδρός αρχή για θέματα όπως ο υπολογισμός του ελληνικού ελλείμματος και του χρέους.

Στην κατάθεσή του λέει: «Η πλήρης άρνηση του κ. Γεωργίου για κοινοποίηση των στοιχείων στο Συμβούλιο και η παντελής αδιαφάνεια σχετικά με το ύψος (που έχει βαπτιστεί πολλές φορές πρώτα 12,5%, μετά ως 12,7%, 13,6%, και τώρα 15,7%) παραπέμπει τον οποιοδήποτε σκεπτόμενο πολίτη στην υποψία ότι δεν υπάρχουν τελικά επαρκή και αξιόπιστα στοιχεία και ότι η απόφαση για το ύψος του ελλείμματος ενδεχομένως να ήταν αυθαίρετη…».

«…Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν εξηγήθηκε ποτέ ο λόγος της αυθαίρετης και βεβιασμένης, χωρίς στατιστική μελέτη, ένταξης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στους φορείς της γερμανικής κυβέρνησης… Σχετικά με τα swaps τον Δεκέμβριο 2010 αποκαλύφθηκε επιστολή (8.10.2010) του κ. Radermacher προς τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τα Goldman Sachs swaps, όπου αποδεικνύεται η επιστολή καθοδήγησης και περιγράφονται με λεπτομέρειες οι προτάσεις της Eurostat για ποσοτική αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού χρέους για κάθε έτος από το 2001 και μετά. Η επιστολή τελειώνει υπενθυμίζοντας στον κ. Γεωργίου την επιθυμία του να λάβει γραπτώς την καθοδήγησή τους (δηλαδή της Εurostat) πριν από την ολοκλήρωση των προσαρμογών».

Περιγράφει επίσης ένα συγκλονιστικό γεγονός:

«Στις 8.9.2010 ένα πολύ αρνητικό δημοσίευμα του ιδίου του Radermacher εμφανίστηκε στο Bloomberg σχετικά με την καθυστέρηση της Ελλάδας να αποκαλύψει τις “μυστικές” συμφωνίες με τα swaps ώστε να αποκαλυφθεί το πραγματικό χρέος! Ως αποτέλεσμα του δημοσιεύματος ήταν να εκτιναχτούν τα spreads δεκαετών ομολόγων στις 980 μονάδες. Αναρωτιέται κανείς ποιον συνέφερε η εκτίναξή τους εκείνη τη δεδομένη στιγμή; Αυτή ήταν η δεύτερη εκτίναξη των spreads σε αυτά τα ύψη, η πρώτη είχε συμβεί λίγο πριν από την υπογραφή του μνημονίου τον Μάρτιο 2010».

Επίσης ο κ. Λογοθέτης περιγράφει ένα τσακωμό που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος τον απείλησε ότι αν δεν παραιτηθεί άμεσα θα τον κατέστρεφε επαγγελματικά: «Στην ερώτησή μου αν έγινα ξαφνικά εχθρός της Ελλάδας επειδή τόλμησα να αμφισβητήσω τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα λέγοντας “με φοβίζετε κ. Λογοθέτη υπονοείτε δηλαδή ότι φουσκώσαμε επίτηδες το έλλειμμα;”. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε τέλος στη συνάντησή μας δηλώνοντάς μου ότι “αν δεν υπέβαλα την παραίτησή μου από την ΕΛΣΤΑΤ ως τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, ο ίδιος θα προωθούσε το θέμα στη Βουλή, θα το μάθαιναν όλα τα ΜΜΕ και ως συνέπεια θα καταστρεφόμουν επαγγελματικά και θα μάτωνε η Ελλάδα…».

Αυτά λέει λοιπόν ο κ. Λογοθέτης ο οποίος μαζί με τα άλλα μέλη του ΔΣ επιχειρήθηκε από στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστούν ως γραφικοί, επικίνδυνοι, εχθροί της πατρίδας. Ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο μεγαλύτερος γκαφατζής στην ιστορία (ή μήπως εντολοδόχος;) ήταν …πατριώτης. Αποδεικνύεται επίσης ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους. Διότι αν υπήρξαν πρόθυμοι Έλληνες πεμπτοφαλαγγίτες που έπαιξαν το παιχνίδι της τρόικας και έβαλαν τη χώρα σε τόσο μεγάλη περιπέτεια θα πρέπει το ελάχιστο να πάνε στη φυλακή.

πηγή(πλην προλόγου) : Antinews

2 thoughts on “#174 Αποκαλύψεις – σοκ για το φούσκωμα του ελλείμματος

 1. Ας το ψάξουν, λοιπόν, το θέμα. Άλλωστε, όλες αυτές οι υποθέσεις με τα οικονομικά στοιχεία, που άλλα μετράνε και άλλα δεν μετράνε στο έλλειμμα, είναι πάντα μπερδεμένες.
  Ωστόσο, δεν θα προτρέξω να ασπαστώ τις καταγγελίες – «αποκαλύψεις» από όπου και αν προέρχονται. Η ΕΛΣΤΑΤ για πρώτη φορά έγινε ανεξάρτητη αρχή και σταμάτησε να μαγειρεύει τα στοιχεία που δίναμε στους ξένους.
  Η καταγγελία έχει να κάνει με την πίεση που -λέγεται πως- ασκήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 ώστε να αυξηθεί το έλλειμμα. Μα, στο μνημόνιο είχαμε μπει 7 μήνες νωρίτερα. Για ποιο λόγο, λοιπόν, έπρεπε να είχε στηθεί αυτή η συνωμοσία;
  Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, με τις καταγγελίες δεν συμφωνούν όλα τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ. Τις έκαναν κάποια εξ αυτών που βρίσκονται στα δικαστήρια με τον πρόεδρο.
  Θεωρώ πως όλα τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν υπόψη προτού δεχθούμε τα όσα γράφονται και λέγονται ως αληθή.
  Τέλος, το ότι οι αποκαλύψεις
  «πρέπει να ερευνηθούν από μια Βουλή που θα προκύψει από
  εκλογές. Κι όχι από την παρούσα Βουλή που και θνησιγενής είναι και
  πασοκοκρατείται» είναι μάλλον αστείο. Δηλαδή, γενικά όταν προκύπτουν τέτοια θέματα ή «θέματα» θα πρέπει να περιμένουμε μία Βουλή, που θας μας βολεύει η κατανομή των εδρών για να το εξετάσει; Και καλά, τώρα η Βουλή πασοκοκρατείται και οι ΠΑΣΟΚοι θα προσπαθήσουν να το θάψουν. Στην επόμενη, που θα δεξιοκρατείται, οι άλλοι δεν θα επιχερήσουν να φέρουν την αλήθεια στα δικά τους μέτρα; Δηλ. ό,τι και να γίνει, δικαιοσύνη δεν πρόκειται να υπάρξει!

  Like

 2. Αν και είναι (σκοπίμως) μπερδεμένες και ασαφείς, η μεθοδολογία για το
  πώς π.χ. καθορίζεται το έλλειμμα και πώς το πλεόνασμα είναι σαφής και
  προκαθορισμένη. Έχουν τεθεί κάποιοι κανόνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο που τις
  ακολουθούν όλες οι χώρες, ώστε βάσει των αποτελεσμάτων αυτών να
  χαράσσονται και να ψηφίζοται οι προϋπολογισμοί των χωρών. Προσωπικά
  θεωρώ αυτούς τους κανόνες -όπως και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα της
  Ευρώπης- αυθαίρετους, αδιέξοδους, παλαιολιθικούς, παρωχημένους και για
  το καλάθι των αχρήστων αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτό γιατί ζω
  και εγώ, αναγκαστικά και δίχως να έχω άλλη επιλογή, μέσα στο ίδιο
  σύστημα. Οπότε αν και δεν συμφωνώ με αυτό -προσπαθώ να- το σέβομαι.
  Γράφοντας παράλληλα για τα εναλλακτικά οικονομικά συστήματα και ποιο θα
  μπορούσε να δουλέψει καλύτερα.

  Δεν γίνεται λοιπόν ένας πρόεδρος να αλλάζει αυτή την μεθοδολογία κατά το
  δοκούν και να δρα ως “ενός ανδρός αρχή” όπως ειπώθηκε. Μπορεί να μην
  διαφώνησαν ανοιχτά όλοι μαζί του αλλά εξαναγκάσθηκαν όλοι μαζικά σε
  παραίτηση. Αυτό δεν το πρόλαβε ο Παπακωνσταντίνου, το έκανε ο Μπένι.
  Υπόψιν πως δεν έχουν όλοι τα κότσια (ή ηλίθια τόλμη αν θες) της πρώτης
  καταγγέλουσας, που με το που άρχισε να μιλάει άνοιξαν και οι άλλοι το
  στοματάκι τους.

  Έχεις δίκιο για αυτό που λες για την σύνθεση της Βουλής, και όντως
  ουσιαστική δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει με το παρών Σύνταγμα. Έπρεπε
  να υπήρχε ένα σώμα, αρχή ή ένας Πρόεδρος με το Π κεφαλαίο που θα έλεγχε
  το κοινοβούλιο αντί αυτό να αυτοελέγχεται και να αυτορυθμίζεται βάσει
  των εδρών. Για την ώρα δεν το έχουμε αυτό -ότι είχε απομείνει από το Π
  του προέδρου φρόντισε ο Αντρέας να το καυρώσει..- και ίσως δεν γίνει
  ποτέ. Πιστεύεις ότι ακόμη και αν παρουσιαστούν σοβαρά στοιχεία πέραν των
  μαρτυριών (λ.χ. ο Λογοθέτης έχει αντίγραφο των e-mails με τον Radermacher και του επιτρέψουν να τα παρουσιάσει δίχως κυρώσεις – λέμε τώρα…), ακόμη και αν επιβεβαιωθεί 100% ότι οι “κατηγορούμενοι” είναι ένοχοι, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν υπέρ της σύστασης Ειδικού Δικαστηρίου; Έναντι του ΓΑΠ; Ακόμη και να εκπληρωνόταν αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας και να φτάναμε εκεί το σχεδόν βέβαιο είναι ότι ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου θα έβγαζαν την ουρά τους απέξω και θα έλεγαν “Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, για όλα ευθύνεται η Eurostat”. Ο Παπακωνσταντίνου προβάρει ήδη αυτή την ατάκα.. Δεν προδικάζω τίποτα, λέω και εγώ απλά να το ερευνήσουν.

  Δεν είναι μόνο η σύνθεση της Βουλής, είναι και το timing. Βρισκόμαστε ένα κλικ πριν την τυπική, πλέον, χρεοκοπία ή την ουσιαστική υποδούλωση της χώρας στους δανειστές μας. Όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, είτε έτσι είτε αλλιώς, θα υπάρχει και η πολυτέλεια για ενασχόληση με τα παραπάνω. Ασφαλώς δεν προβλέπω δίκαιη, αντικειμενική απόδοση ευθυνών αλλά μπορώ πάντα να ελπίζω…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s