#175 Έληξε το τελεσίγραφο του Λουκά αλλά… "συνεχίζουμε αύριο παιδιά"

Ο πρώην υπάλληλος του φιλανθρωπικού ιδρύματος Goldman Sachs, πρώην διοικητής της ΤτΕ και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, που τοποθετήθηκε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας μας ώστε να αποφασίζουν οι αρχηγοί αλλά να μην φθείρονται οι ίδιοι πολιτικά, είχε δώσει τελεσίγραφο για συμφωνία σε όλα των αρχηγών έως σήμερα το βράδυ. Αλλιώς αύριο το πρωί θα πήγαινε σούμπιτος στον σύντροφο αντιστασιακό που μαχόταν τους Γερμανούς δίπλα στον Μανώλη Γλέζο -έκαστος με τις ονειρώξεις του- να του επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ήτοι εκλογές. 

Τελικά προφανώς κουράστηκαν οι σύντροφοι εθνοσωτήρες τόσες ώρες να υποδύονται τους σκληρούς διαπραγματευτές, το τελεσίγραφο έληξε, ξεχάστηκε, και είπαν “Καληνύχτα, τα λέμε πάλι αύριο”. Γύρω στις 19.00 έσκασε και ο Τσαρλς Νταλάρα στο Μαξίμου. Δηλαδή πλέον, χωρίς κανένα πρόσχημα, οι τραπεζίτες αντιμετωπίζονται σαν αρχηγοί κρατών. Ανοιχτά και δημόσια, να το δει όλος ο κόσμος. Προφανώς για να προετοιμαστεί σταδιακά για την εποχή που οι πρωθυπουργοί θα πηγαίνουν στα γραφεία των διοικητών των τραπεζών.

Οπότε η αγωνία που είχαμε όλοι για το μακάβριο αλλά εν πολλοίς τεχνητό δίλλημμα “οριστική χρεοκοπία ή υποδούλωση” θα περιμένει τουλάχιστον μία μέρα ακόμη. Πολλοί αρθρογράφοι και σχολιαστές στο δίκτυο διερωτούνται “Τι θα κάνει ο Σαμαράς;” Καπου διάβασα ότι κατά το ταξίδι του στην Ρωσία συνάντησε τον Πούτιν και του έταξε “λευκή επιταγή με άτοκο δάνειο(προφανώς με αντάλλαγμα αποκλειστική ή έστω προνομιακή συνεργασία στις γεωτρήσεις που… αναμένονται). Υπάρχει όρος στο πρώτο Μνημόνιο που “απαγορεύει” δανεισμό από άλλους, αλλά δεν ξέρω αν και πόσο δεσμευτικός θα αποδειχθεί για επόμενη νόμιμη κυβέρνηση, με εκλεγμένο πρωθυπουργό. Χλωμό, πολύ χλωμό το κόβω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σε περίπτωση πάντως που ισχύει και είναι νομικά εφικτό ο Σαμαράς το ίδιο λεπτό που θα το ανακοινώσει ξεπέρασε για τα καλά το όριο του 40% στην πρόθεση ψήφου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s