#179 Μισθοί 35 Ελλήνων η αμοιβή του Τόμσεν

Όσο φαν και να είσαι του Γκάντι και της παθητικής αντίστασης, όσο και να είσαι εναντίον της βίας, αυτή η φάτσα δεν παλεύεται, σε οδηγεί εκτός εαυτού. Να θες σε αυτό το χαμόγελο ανάμεικτης έπαρσης και ειρωνίας να κάνεις ότι και ο καλός πατέρας του Joker (απ’το Batman) στον γιόκα του. Nα πάρεις το μαχαίρι και να του πεις “Let’s put a real smile on that face!” Πόσο μάλλον όταν μάθεις πόσα αμοίβεται ο τρόντζος :

Με το αστρονομικό ποσό των 242.000 ευρώ αμείβεται ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, που ζητά να εφαρμοστούν στη χώρα μας επώδυνα μέτρα, κόβοντας μισθούς και συντάξεις. Ο Πολ Τόμσεν δηλαδή παίρνει τα ίδια χρήματα με 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλους που αμείβονται με το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ μικτά αντιστοίχως.

Το πραγματικό ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, καθώς ως αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα Β05 και μπορεί να λαμβάνει μέχρι 309.000 δολάρια ετησίως. Όταν πληρώνεται παίρνει το 1/12 του μισθού του χωρίς κρατήσεις, αφού όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος.

Εκτός από το μισθό του ο Πολ Τόμσεν απολαμβάνει και το προνόμιο μιας ιδιότυπης μονιμότητας που υπάρχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το οποίο λίγοι υπάλληλοι φεύγουν με δική τους θέληση. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δικαιολογεί τα προνόμιά του με το επιχείρημα της ανταγωνιστικότητας, δίδοντας βέβαια τελείως διαφορετική διάσταση στα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί του στην Ελλάδα, όταν ζητούν σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, με συρρίκνωση μισθών και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

“Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό στους τομείς της αγοράς που δραστηριοποιείται και θα πρέπει να κερδίζει από τους ανταγωνιστές του τα πιο άξια στελέχη”, αναφέρει το Ταμείο στις σελίδες του. Μάλιστα οι υπάλληλοι του Ταμείου είδαν τις αποδοχές τους το 2011 να αυξάνονται κατά 4,9%.

πηγή(πλην προλόγου) : News247

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s