#188 Γράφοντας για χτες, (απ)ελπίζοντας για το αύριο…

Γράφοντας έρχεται η όρεξη. Αυτό για όσους γράφουν, είτε συστηματικά, είτε περιστασιακά, είτε λογοτεχνικά είτε άρθρα -“λογοτεχνία με φόρμα εργασίας”, παραφράζοντας τον Έμερσον- ισχύει πολύ περισσότερο και από την λαϊκή σοφία του “Τρώγοντας…”. Χτες αργά το βράδυ, μετά την επιτυχή ψήφιση των σκλαβοπαζαροάρθρων, απελπίστηκα και δεν έγραψα τίποτα εδώ, δεν κάλυψα απολύτως τίποτα, δεν σχολίασα τίποτα. Αλληλεπιδρούσα μανιωδώς στα κοινωνικά δίκτυα αλλά την βάση μου ουσιαστικά την εγκατέλειψα. Και αυτό παρόλο που δεν κατάφερα (ή μάλλον δεν θέλησα..), να πάω Σύνταγμα.

Εγώ που σκούζω τόσους μήνες για αναίμακτη, μη βίαιη λαϊκή εξέγερση δεν ήμουν στην πρώτη γραμμή. Όχι για να δώσω το παράδειγμα αλλά να πράξω πρώτα εγώ αυτά που λέω ότι πρέπει να κάνουμε  (αν και μάλλον και το ίδιο πράγμα λέω εδώ). Έφτασα να αισθάνομαι ενοχές για αυτό, το πιο βλακώδες και πιο άχρηστο συναίσθημα, μακράν. Αλλά αυτές τις ενοχές μου τις προκάλεσα αποκλειστικά εγώ, δεν μου τις προκάλεσε κανένας ενοχολάγνος από τους χιλιάδες που έχουν κατακλύσει το ελληνόφωνο δίκτυο, συνήθως βαφτίζοντας τα λόγια τους ως την ζητούμενη δημιουργική αυτοκριτική.

Αλλά όχι ρε πούστηδες, δεν θα το βάλω κάτω, ούτε εγώ ούτε κανένας μας. Χτες και να πήγαινα στο Σύνταγμα δεν θα έκανα τίποτα. Υπήρξε εξαρχής οργανωμένο σχέδιο διάλυσης των ειρηνικών διαδηλωτών ώστε να ανοίξει ο χώρος για τις εικονικές οδομαχίες ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ. Πριν καν πέσει όχι πέτρα αλλά έστω και ένα χαλίκι κάτω και πριν καν συγκεντρωθούν πολλοί στο Σύνταγμα τα ΜΑΤ άρχισαν το καπνογονιλίκι. Οι σαφείς εντολές τους ήταν να διαλύσουν την μεγάλη ειρηνική μάζα των διαδηλωτών με μαζική χρήση καπνογόνων. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι της αστυνομίας το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο : τα ΜΑΤ έδιωξαν τον πολύ κόσμο και άνοιξαν χώρο στους κουκουλοφόρους για να κινούνται ελεύθερα, ώστε να κάψουν το μισό κέντρο της Αθήνας.

Άρα οι ηθικοί αυτουργοί είναι τα ΜΑΤ, το για ποιον δουλεύουν οι “εκτελεστές” είναι αδιάφορο. Βλέπετε όλοι οι κουκουλοφόροι είχαν αντισφυξιογόνες μάσκες εφάμιλλες -αν όχι ίδιες- με των ΜΑΤ. Ενώ ο πολύς κοσμάκης δεν έχει. Το μαντήλι δεν κάνει απολύτως τίποτα όταν φτάσεις να μην βλέπεις πέρα από δυο μέτρα μπροστά σου, αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι. Αυτή ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά που απομάκρυνε την “ασπίδα” του πολύ κόσμου και οδήγησε στο κάψιμο τόσων κτιρίων. Αν είχαν όλοι επαγγελματικές, full-face αντιασφυξιογόνες κανείς δεν θα έφευγε. Και τα ΜΑΤ ήταν συγκριτικά πολύ λίγα για να τους διώξουν όλους βαρώντας στο ψαχνό, θα εξαγριωνόταν ο κόσμος και θα τους συνέτριβαν. Μάνικες νερού με πυροσβεστικά οχήματα εναντίον του κόσμου; Όχι κανένας πυροσβέστης δεν θα υπάκουγε σε αυτό, πιστέψτε με.

Γιατί κάικαν τα κτίρια; Μα για να εκτραπεί η προσοχή -εγχώρια και διεθνής- από το κοινοβούλιο και να οδηγηθεί στις φωτιές, ώστε μέσα να ψηφίζουν ανενόχλητα. Τα περί οργανωμένου σχεδίου καταστροφής του κέντρου της Αθήνας του Παπουτσή είναι ασφαλώς μέντολες. Ο ίδιος ο Παπουτσής επιχείρησε να κάψει την Αθήνα, μέσω των εντολών που έδωσε στα ΜΑΤ. Και ο ίδιος υποθέτω πήρε εντολές για αυτό από τον κο ΑΤΜ. Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες στο facebook και στο twitter έλεγαν χτες “Πετάνε δακρυγόνα πάνω μας για να μας διώξουν και αφήνουν τους εμπρηστές να καίνε ότι βρουν μπροστά τους. Όχι μόνο δεν τους εμποδίζουν, αλλά τους προστατεύουν κιόλας!!”

Ο Παπουτσής ακόμη κάνει…. ΕΔΕ για εκείνα τα βίντεο που είχαν διαρρεύσει το καλοκαίρι με τους κουκουλοφόρους που καθοδηγούνταν από ΜΑΤ για το που να πάνε, τι να κάνουν, τι να σπάσουν. Σε άλλα βίντεο μάζευαν ξύλα υπό το άγρυπνο βλέμα των ΜΑΤ, που κοιτούσαν δεξιά αριστερά μην τυχόν τους συλλάβει κάνας φακός… Οπότε παρακαλώ πολύ οι αφελείς που θα σκούξουν για θεωρίες συνομωσίας την επόμενη να κρίνουν όχι τόσο με “αυτό που τους λέει η λογική τους” όσο με τα ίδια τους τα ματάκια. Τα “Μα είναι δυνατόν να συμβαίνει πραγματικά αυτό;;;” προκαλούν μόνο γέλιο πλέον, να το ξέρετε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s