#210 Οργανισμός ελεημοσύνης από σήμερα ο ΟΑΕΔ

Τα συνολικά 14 επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ από σήμερα μετατρέπονται και με την βούλα σε παροχές ελεημοσύνης. Και ο ΟΑΕΔ από Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε Οργανισμό Ανάληψης Ελεημοσύνης Δυστυχισμένων.

Όλα τα επιδόματα κουρεύονται κατά 22% και, όπως είχα προβλέψει εδώ τελικά τα περί 65-70% (αντί 55%) του νέου κατώτατου “μισθού” για το επίδομα ανεργίας του Υπουργού Ανεργίας, Ελεημοσύνης και Παροχής Φιλανθρωπικών Βοηθημάτων κου Κουτρουμάνη ήταν ακόμη ένα “προσπαθήσαμε αλλά δεν μας άφησαν”. Το Νο “έχω χάσει τον λογαριαμό πλέον”. Είναι πια τόσο προβλέψιμη η πολιτική τους -τουλάχιστον σε όσους την έχουν αντιληφθεί- που η λέξη πρόβλεψη έχει χάσει την σημασία της. Γλοιώδης, επαίσχυντη, τρισάθλια, επιπέδου βοθρατζίδικου Βομβάης πολιτική.

Εν ολίγοις για να μην σας πρήζω τα ήδη πρησμένα, ιδού το μπουγιουρντί για να μην παιδεύεστε με το κομπιουτεράκι σας :
Στα 359 (από 461) σφάζεται το βασικό επίδομα ανεργίας (άγαμων).
Στα 396 αν υπάρχει ένα προστατευόμενο μέλος.
Στα 432 αν υπάρχουν δυο προστατευόμενα μέλη κ.ο.κ. (+10% για κάθε μέλος)
Στους νέους κάτω των 25 δεν αφαίρεσαν τελικά 32%, κόκκινη κορδέλα;

Αφαιρείτε ακόμη 22% από επίδομα μητρότητας, οικογενειακό επίδομα, εποχικό επίδομα, κτλ Ο Υπουργός Ανεργίας και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ κος Κικίλιας ψιθύρισαν κάτι για “προσθήκη ανταποδωτικού χαρακτήρα” (αντί μόνο ασφαλιστικού) στα επιδόματα ανεργίας, αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς μπορεί να ερμηνευτεί αυτό και αν είναι ακόμη ένα πυροτέχνημα για να διευκολύνει την κατάποση των παραπάνω και να ρίξει και άλλη στάχτη στα μάτια. Ποντάρω μία κόκκινη μεταξωτή κορδέλα από φίνο κινέζικο μετάξι, βάσει των όσων έχουν παπαγαλίσει τα τελευταία 2-3 χρόνια, ότι για αυτό πρόκειται πάλι. Βάσιμη και απολύτως δικαιολογημένη υποψία την οποία δεν συναντήσατε σε κανένα “σοβαρό δικτυακό ΜΜΕ”, που μετέδωσαν ξερά και δίχως ίχνος κριτικής την είδηση. Να χαρώ την δεοντολογία σας παιδιά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s