#214 Μάσκα φορτίζει κινητά τηλέφωνα με την αναπνοή

Η μάσκα αυτή βασίζεται σε μία πάρα πολύ απλή ιδέα που μοιάζει αρκετά υποσχόμενη. Αλλά το αν και πόσο καλά θα “τσουλήσει” εξαρτάται από τρεις σημαντικούς παράγοντες που δεν αναφέρονται στο άρθρο : το κόστος, την ενεργειακή απόδοση και τον κύκλο ζωής της συσκευής.

Θραύση αναμένεται να κάνει στην αγορά το νέο «πράσινο» γκάτζετ για τη φόρτιση κινητών, τηλεφώνων με τη δύναμη του αέρα που αναπνέουμε. Η «έξυπνη» συσκευή, που ονομάζεται AIRE mask, εκμεταλλεύεται την αιολική ενέργεια της αναπνοής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

Η πρωτοποριακή μάσκα αποτελείται από μικρές ανεμογεννήτριες και ένα καλώδιο για τη μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας στις ηλεκτρονικές συσκευές που θέλουμε να φορτίσουμε. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε o εφευρέτης της AIRE mask, Joco Paulo Lammoglia, η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση, κατά τη διάρκεια του ύπνου ή του περίπατου.

«Ελπίζω η ιδέα για το προϊόν να περάσει στο στάδιο της εμπορικής παραγωγής για να μειώσουμε το ανθρακικό αποτύπωμα (των ηλεκτρονικών συσκευών)», τόνισε σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος εφευρέτης.

«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα ή έξω από το σπίτι, όταν κοιμόμαστε, περπατάμε, τρέχουμε ή διαβάζουμε ένα βιβλίο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την περιβαλλοντική προστασία, η πρωτοποριακή συσκευή ενθαρρύνει τη φυσική άσκηση.

«Η ενέργεια της μάσκας είναι διαθέσιμη 24 ώρες ημερησίως, επτά ημέρες την εβδομάδα. Αν και πολλά από τα σύγχρονα γκάτζετ έχουν πλεονεκτήματα, συνήθως καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Lammoglia.

«Η εκμετάλλευση της ενέργειας που παράγεται από ανθρώπινες δραστηριότητες και η μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια είναι δυνατή και αποτελεί πολύ καλή λύση», κατέληξε.

πηγή : EcoNews.gr 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s