#216 Ενώνουν τις δυνάμεις τους Linux και Android

Να και ένα θετικό, πάρα πολύ θετικό νέο. Στα μη windowsικά λειτουργικά όπως το Linux επικρατεί μεγάλος κατακερματισμός λόγω των διάφορων διανομών, που προκαλεί ασυμβατότητες και άλλα προβλήματα. Η συνεργασία Android και Linux δεν μπορεί παρά να περιορίσει τον κατακερματισμό. Η πλήρης έλλειψη κατακερματισμού και η λεγόμενη “συμβατότητα προς τα πίσω” είναι o ένας από τους δυο βασικούς λόγους της επιτυχίας των Windows. Ο άλλος είναι η προεγκατάσταση με το στανιό στους υπολογιστές. Με αποτέλεσμα όσοι όπως εγώ δεν τα θέλουμε, γιατί απλούστατα δεν τα χρησιμοποιούμε να χρειάζεται να τα αγοράζουμε τσάμπα. Αυτό άρχισε σήμερα να αλλάζει, αλλά ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Αναμεταδίδω από το TechIT.

Οι δεσμοί του Linux με το Android είναι κάτι παραπάνω από ισχυροί, δεδομένου ότι το λειτουργικό της Google βασίζεται στον πυρήνα του ιστορικού open-source OS, φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα για ακόμα πιο στενή συνεργασία.

Ο Linus Torvalds, ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη του Linux kernel, ανακοίνωσε την έκδοση 3.3 του πυρήνα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Linux, ο kernel περιλαμβάνει κώδικα κατευθείαν από το Android της Google. Ο κολοσσός του Internet έχει χρησιμοποιήσει το Linux ως βάση για το λειτουργικό της, αλλά το έχει αναπτύξει ως δικό της, ανεξάρτητο project. Αυτό, όμως, φαίνεται να αλλάζει σιγά-σιγά.

Η είσοδος του Android code στον kernel του Linux συνεπάγεται κέρδη και για τα δύο μέρη, όπως επίσης και για τους developers του Android. Η κοινή πορεία των δύο λειτουργικών θα κάνει πιο εύκολη και γρήγορη την ανάπτυξη κώδικα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που η ταχύτητα παροχής λύσεων είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας.

πηγή(πλην προλόγου) : TechIT

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s