#220 Ποδηλατώντας ξανά στην Αθήνα

“Έκρηξη σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη στην Ακαδημίας”. Ωραία το μετέφερα, τέλος. Πάμε τώρα σε κάτι που αξίζει τον χρόνο σας και τα ματάκια σας. Οι προεκλογικού ενδιαφέροντος εκρήξεις σε γραφεία παρασιτικών πολιτικών δεινοσαύρων δεν αξίζουν πάνω από ένα τίτλο, σωστά; 

Οι 290 περίπου πιστοί αναγνώστες αυτού του ιστολογίου θα παρατηρήσατε τελευταία ότι του έχω ρίξει λίγο freon – ντροπή μου γιατί οι χλωροφθοράνθρακες διακορεύουν την πολύτιμη και προστατευτική για το δέρμα μας στιβάδα του όζοντος. Θα με κράξουν και οι πρώην σύντροφοι για έγκλημα κατά της ανώτερης ατμόσφαιρας. Δικαιολογίες σαφώς δεν υπάρχουν όταν παραμελείς το δικτυακό σου (και κάθε άλλο) παιδί αλλά στην προκειμένη υπάρχουν δυο βασικοί λόγοι :

Ο 1ος είναι ότι ξανάρχισα, μετά από πάνω από 6 μήνες, να γράφω. Όχι να γράφω για την παλλακίδα μου την ιστολογαρθρογραφία αλλά για την πραγματική μου ερωμένη, την λογοτεχνία. Που στοχεύω κάποια στιγμή να γίνει και σύζηξ μου -έστω και part time- γιατί την απατώ συνεχώς με άλλες και μετά τα βράδυα μου παραπονιέται μες τις σκέψεις μου και σπαράζει η καρδιά μου. Και που να ζήλευε κιόλας..

Ο 2ος, που συνδυάζεται με τον 1ο γιατί μου αρέσει να γράφω πολύ έξω, είναι ότι ξανάρχισα να βγαίνω. Όχι 3-4 φορές τον μήνα όπως πριν αλλά καθημερινά. Και όχι μόνο να περπατώ και να βολτάρω με τα υποδειγματικά μας ΜΜΜ -έμαθα ότι παίζει να ξεπεράσουμε την Βομβάη στην παγκόσμια σχετική λίστα- αλλά και να ποδηλατίζομαι! Την τελευταία φορά που είχα κάνει ποδήλατο επιτρεπόταν μόνο στον ΗΣΑΠ. Προχθές έμαθα ότι επιτρέπεται και στο Μετρό πλέον, που σημαίνει ότι μπορώ να πάω σχεδόν παντού -πέραν της άκρως απόρρητης (γνωστής μόνο στην Mossad), ολοσχερώς ποδηλατόφοβης, και εγκληματικά αμελημένα κακοδοτράχηλης περιοχής που διαμένω- με αυτό!

Το ποδήλατο και γενικώς η χαλαρή σωματική άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για μένα. Όχι γιατί συναγωνίζομαι τον Μπένι σε κυβικά εκατοστά, αλλά γιατί το καλοκαίρι είχα ένα θεματάκι με την υγεία μου που απαιτεί να περπατάω τουλάχιστον μισή ώρα καθημερινά. Ή να κολυμπάω/ ποδηλατίζομαι κάνα τέταρτο. Αυτό όμως δεν το τήρησα μετά το καλοκαίρι. Το ποδήλατο το ξεκίνησα πάλι πριν 3 μέρες.

Έχει σκουριάσει σε αρκετά σημεία, θέλει λίγη δουλίτσα. Τα φρένα του είναι ακόμη οκ. Τα ελαστικά του σαν καινούρια. Οι αράχνες είχαν στήσει ξέφρενο πάρτυ με τις ακτίνες των ελαστικών του. Αισθάνθηκα σαν να δολοφονούσα τον Spiderman, τον παιδικό μου ήρωα, όταν το καθάριζα. Θα μου πείτε ότι οι αράχνες πιάνουν στα δίχτυα τους κοριούς και τους κάνουν στον φούρνο με πατάτες. Σωστά. Αλλά δεν παύω να τις αγαπάω. Είναι τα πιο τίμια και πιο ορθολογικά πλάσματα στην φύση. Δεν παρασιτούν πάνω σε κανένα άλλο ζώο ή φυτό και δεν αποσπάνε από την φύση περισσότερα από αυτά που χρειάζονται για να επιζήσουν.

Είναι δηλαδή στο ακριβώς αντίπερα άκρο του υπερκαταναλωτικού πανίβλακα. Που καταναλώνει απλώς για να καταναλώνει. Για να παινεύεται ότι “πήρε τα πιο ακριβά φωτιστικά και πλακάκια που υπάρχουν στην αγορά” ενώ στο διπλανό του σπίτι πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα – ή έστω δεν έχουν ούτε για ένα καφέ να βγουν. Δυστυχώς ακόμη και τώρα παρατηρώ σε κάποιους την παλιά καραβλακώδη νοοτροπία “Βγάζω και ξοδεύω πολλά, άρα υπ άρχω”. Δηλαδή => Υπάρχω πολύ πάνω από εσένα που με ακούς, ταπεινό και ανάξιο σκουλήκι. Που σέρνεσαι στο χώμα αλλά δεν φτάνει αυτό, θέλω να σε κάνω να χωθείς και όλας μέσα.

4 thoughts on “#220 Ποδηλατώντας ξανά στην Αθήνα

  1. Καλή Ανάσταση!!!
    Πολλές ευχές για ένα αξέχαστο Πάσχα (και όσο το δυνατόν περισσότερο χαμογελαστό!!!)
    SYROS2JS.BLOGSPOT.COM/

    Like

  2.  Συνεχίζονται
    (για 11η και 9η μέρα) οι απεργίες πείνας για την ζωή και την
    αξιοπρέπεια (πολιτικοί κρατούμενοι – φυλακές Κορυδαλλού) ΚΑΙ ΝΕΟΙ
    ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΙΤΗ.

    Σε μια περίοδο όξυνσης του κοινωνικού/ταξικού πολέμου, σε μια περίοδο
    που το καθεστώς χορεύει σε προεκλογικούς ρυθμούς θέλοντας να
    παραπλανήσει τους υπηκόους με δημοκρατικά άλλοθι, στις φυλακές-κάτεργα
    του ελληνικού κράτους, οι πολιτικοί κρατούμενοι μάχονται για την ζωή,
    την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους.
    Από τις 6/4 οι Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιώργος Καραγιαννίδης και
    Κώστας Σακκάς έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την άρση των
    νέων προφυλακίσεων και την άμεση απελευθέρωση της συντρόφισσάς τους, της
    αναρχικής Στέλλας Αντωνίου λόγω πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που
    χρήζουν αντιμετώπισης από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και απαιτούν
    την άμεση απελευθέρωση της από τη συνθήκη του εγκλεισμού.

    Ακόμα, τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία
    Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν
    στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις
    Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες του
    Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού,
    τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω
    της αξιοπρεπούς στάσης τους να μην δέχονται σωματικό έλεγχο.
    Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και
    ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα
    υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά μαζί με τον αναρχικό
    Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των
    συντρόφων τους.
    Ήδη με σημερινή ανακοίνωσή (15-4-12) τους οι: Χάρης Χατζημιχελάκης ,
    Δαμιανός Μπολάνο και Γιώργος Πολύδωρος ανήγγειλαν την έναρξη απεργίας
    πείνας απο τη Τρίτη 17-4-12 δίπλα στους συντρόφους τους.

    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ.

    Like

  3. Καλημερα Κoριοι ειμαι ο issallos
    αφηνω  αυτο το μηνυμα εδω και σε δυο τρια αλλα blog που διαβαζω…δες και πες μου  
     
    BLOGGER ALERT !!!!!

    Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι αν μπορειτε και ξερετε να μου απαντησετε….
    τι συμβαινει και τι ειναι το google+????
    κυκλοι και κλικες….βλεπω και αμα δεν σε βαλω σε κυκλο δε με βλεπεις ….και τσιτσιμιτζι χοτζιρες….τι ειναι αυτα ολα ρε παιδια???

      
     θελω να μου πειτε αν ξερετε… αν ολο αυτο θα παραμεινει τελικα σαν blog στην θεση του ή θα αλλαξει θα σβηστει για παντα  τωρα που η google+ μας ζηταει απ ολους τους blogger να ενεργοποιησουμε τα προφιλ  σε ενα αλλο περιβαλον που μοιαζει πιο πολυ με facebook παρα με το γνωστο μας και ησυχο blog…

     
    καθε  γνωμη και βοηθεια δεκτη….
    τελικα μηπως καθε τι δωρεαν  κραταει λιγο?

    ευχαριστω για τον χρονο σας 

     με εκτίμηση

       issallos

    Like

  4. Issale μου είχε διαφύγει αυτό το σχόλιο, με συγχωρείς. Κοίτα, η Google έχει ένα άλφα κίνητρο να διατηρήσει το Blogger δωρεάν : τα κέρδη από τις διαφημίσεις όσων φιλοξενούν adsense διαφημίσεις. Το 1/3 πάει στην Google και τα 2/3 στους “εκδότες” Bloggers – ή τουλάχιστον έτσι λένε.

    Το Google+ θα παραμείνει δωρεάν όσο είναι δωρεάν και ο ανταγωνισμός, κυρίως το facebook και το twitter. Σαν ιδέα αποτελεί συνδυασμό αυτών των δυο. Στην δομή, απλότητα και ταχύτητα θυμίζει περισσότερο twitter. Αλλά στο multimedia σκέλος γέρνει προς το facebook (αλλά στο πολύ πιο λιτό του, δεν έχει apps να σου σπάνε τα νεύρα). Τα παιχνίδια είναι εντελώς ξέχωρα από τα κύρια tabs, αν δεν θες να ασχοληθείς δεν σε ενοχλούν καθόλου. Εγώ δεν έχω δει ούτε ένα, ΠΟΤΕ.

    Οι κύκλοι είναι απλώς ομαδοποιημένοι φίλοι, όπως του facebook το στενοί φίλοι, γνωστοί, οικογένεια κτλ. Αν δεν θες πολλούς κύκλους μπορείς να έχεις μόνο έναν, π.χ. Φίλοι.
    Όσοι σε βάζουν στους κύκλους τους βλέπουν τις αναρτήσεις σου στην αρχική τους. Και όσους βάζεις εσύ βλέπεις τις δικές τους στην δική σου αρχική. Αντίστοιχο με τους Followers του twitter δηλαδή, χωρίς περιττά αιτήματα, “Ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή!! ” κτλ. Όριο στους φίλους δεν υπάρχει γιατί το Google+ δεν στήθηκε από έναν φοιτητή στο Harvard που δεν πίστευε ότι θα χρειαστεί κανείς ποτέ πάνω από 5.000 φίλους (επίσης όπως και στο twitter) 🙂

    Με δυο λόγια η Google πήρε τα καλύτερα και από τους δυο κόσμους και τα συνδύασε. Στην ουσία είναι ένα ενισχυμένο Τwitter δίχως όριο χαρακτήρων.
    Α, ομάδες δεν έχει (έχει hangouts, με κάμερα και mic, δεν έχω ασχοληθεί), αλλά έχει σελίδες όπως το fb.
    Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή το Google Προφίλ απορροφήσει πληρως το Blogger. Για την ώρα είναι προαιρετική η ενοποίηση αλλά πιθανόν κάποια στιγμή να γίνει υποχρεωτική.

    Like

Leave a comment