#232 Οι ψηφοφόροι του Μάη και του Ιούνη – πριν και μετά

Τον Μάη οι Έλληνες ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες με τσαμπουκά, διάθεση για να “πάρουν το αίμα τους πίσω”, τροχισμένα δόντια, γαμψά νύχια και γενικώς άγριες διαθέσεις. Τα ψηφοδέλτιά τους φλέγονταν, οι κάλπες πήραν φωτιά, τα ποσοστά των κομμάτων κατακερματίστηκαν και ο γαλαζοπράσινος δικομματισμός κατέρρευσε. Η εικόνα που εμφάνιζαν ήταν αυτή :  


Στις χθεσινές εκλογές, αφού ενημερωθήκαμε τις τελευταίες 40 μέρες από ημεδαπούς και αλλοδαπούς πολιτικούς, ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, παπαγάλους και γεράκια, θεούς και δαίμονες, νεράιδες και ξωτικά, τζιν και βαμπίρ, ότι αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ τα ΑΤΜ θα στραγγίξουν από €πουλα, οι συντάξεις και οι μισθοί θα γίνουν καπνός (και οι ταμίες του ΙΚΑ θα μάθουν όλα τα ανέκδοτα για Τοτούς), θα ανοίξει η γη να μας καταπιεί, γενικώς ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει, ίσως ακόμη και να μας απαγάγουν όλους UFO για να μας κάνουν τα ΕΤs μία ζουμερή κολονοσκόπηση ώστε να κόψουμε τις μαλακίες, οι ίδιοι ψηφοφόροι εμφάνισαν την παρακάτω εικόνα :

Τελικά οι μόνες κερδισμένες βλέπω να είναι, και πάλι, οι φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν τα αντικαταθλιπτικά. Δεν κάνουν απλώς χρυσές δουλειές λόγω της κρίσης, πλατινένιες κάνουν. Ξυπνάνε οι CEOs τους κάθε πρωί και κάνουν τάματα στον Χάρε Κρίσα για να κρατήσει τουλάχιστον άλλα 5 χρόνια αυτή η ιστορία : «Ὀσο κρατήσει Χάρε μου, όσο κρατήσει! Να τους ξεζουμίσουμε όσο αντέχουν, μέχρι που να μην έχουν να φάνε. Kαι μόλις αρχίσουν να παραγριεύουν από τα χιλιάδες πτώματα των νεκρών λόγω ασιτίας στους δρόμους τότε βρίσκουμε ως δια μαγείας την λύση : “Και εγένετο ανάπτυξη!”»

Advertisements

2 thoughts on “#232 Οι ψηφοφόροι του Μάη και του Ιούνη – πριν και μετά

 1. Νομίζω πως είσαι υπερβολικός. Μπορεί να υπήρξε αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό ήταν προϊόν της πολιτικής του και των επιχειρημάτων τού στυλ «εμείς θα καταγγείλουμε το μνημόνιο αλλά οι άλλοι θα συνεχίσουν να μας πληρώνουν».
  Θυμήσου επίσης πως ήταν το μοναδικό κόμμα που… μυγιάστηκε (ίσως και το ΚΚΕ) όταν η Τράπεζα της Ελλάδας δημοσιοποίησε την έκθεσή της για τα δεινά της επιστροφής στη δραχμή. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σίγουρος ότι θα μας κρατήσει στο ευρώ, γιατί αντέδρασε; Επειδή και οι ίδιοι συνέδεαν την πολιτική τους με τη δραχμή.
  Τέλος, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κόμμα κέρδισε σχεδόν 10 μονάδες από τις τελευταίες εκλογές, μάλλον αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε κανενός είδου φόβος ή τρόμος στον κόσμο. Απλώς, συσπειρώθηκαν και οι άλλοι.

  Like

 2. Ποιος είπε ότι με έπεισε ο Σύριζα; Ο Σύριζα θα μπορούσε απλώς να γίνει το έναυσμα για εκτενείς δομικές αλλαγές στην Ευρώπη σε επίπεδο λαών, αλλά από μόνος του ασφαλώς θα μπορούσε να κάνει απλώς μία τρύπα στο νερό. Αυτή ακριβώς η διχογνωμία του περί δραχμής – ευρώ και ιδίως οι μέντολες που ξεστόμιζε ο Τσίπρας δεξιά και αριστερά περί … “οικογενειών μεταναστών” είναι που τον οδήγησαν στην δεύτερη θέση.

  Που ίσως, αν το δούμε λίγο… πονηρά και όχι αφελώς, αυτή ακριβώς η θέση να επρόκειτο για τον πραγματικό στόχο του Τσίπρα και των
  στενών συνεργατών του : Ακόμη και πρώτοι να έβγαιναν έδρες για κυβέρνηση δεν συγκέντρωναν με τίποτα. Θα έπρεπε να συνεργαστεί με άλλους. Και προφανώς μόνο ο ομόσταβλος Κουβέλης δεν θα αρκούσε.

  Τώρα όμως, από την θέση μιας ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μπορεί να απολαύσει τον αλληλοκανιβαλισμό ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, καθώς από την μία θα καταρρέουν δημοσκοπικά και από την άλλη θα ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας (“Eδώ τα καλά ασημικά, μόλις στο 10%, όσοι προλάβουν!”) και την λαοκτονία των πολιτών. “Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”, προφανώς με εκπρόσωπο τύπου τον Τοτό. Έτσι στις επόμενες εκλογές θα επιστρέψει τριμύτερος, θα ανακαλέσει κάποιες δηλώσεις με τις οποίες έβγαλε τα μάτια του, και ίσως επιτύχει ακόμη και αυτοδυναμία – ή έστω να την συμπληρώσει με τον Κουβέλη.

  Όχι μόνο δικές μου σκέψεις , έκανε μία σχετική μνεία χθες αργά το βράδυ ο Krugman, στην στήλη του στους New York Times :
  http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/06/17/and-then-what/

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s