#235 Φώτης Κουβέλης : το ψηφομονωτικό ανάμεσα σε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ

Η αυλαία του θεάτρου που εκτυλίσσεται από την Δευτέρα το πρωί κατά τα φαινόμενα θα κλείσει σε μερικές ώρες. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο Κουβέλης δε θέλησε να χρεωθεί πιθανή δεύτερη αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, οπότε είπε το μεγάλο ναι στο τριολέ. Το λέει και το μότο του κόμματός του άλλωστε, “Η Υπεύθυνη Αριστερά. Έχοντας όμως θέσει μία σειρά από… όρους, στους οποίους όπως όλα δείχνουν ο Εθνικός μας Ρήτωρ και ο διάδοχος του καρατζαφεροτούμπα συμφωνούν.

Εδώ ακριβώς είναι το κλου του όλου θεατρικού : θα μπορούσαν ακόμη και να του τάξουν ότι η χώρα μας θα κάνει διαστημική αποστολή στον Άρη μέσω της υπό ίδρυση GSA (Greek Space Agency), αρκεί να πει το ναι. Γιατί καμία υπόσχεση ή δέσμευση τους, προφορική η γραπτή, με μελάνι ή με αίμα, ψηφιακή ή αναλογική, δεν έχει την παραμικρή αξία όταν οι τροϊκανοί σκάσουν κατά εδώ και πουν : «Τι υποσχεθήκατε είπατε στον Κουβέλη, επαναφορά του βασικού μισθού στα προηγούμενα επίπεδα; Χαχα, πολλά ανέκδοτα με Τοτούς ξέρετε. Εμάς μας ρωτήσατε ρε; Πως λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο;  Λοιπόν, πείτε του Κουβέλη δεν παίζει τελικά, αλλιώς ξεχάστε την δόση του Αυγούστου»

Με αυτόν λοιπόν τον τρόπο μπορούν για μία ακόμη φορά να υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια, να υπόσχονται κάτι το οποίο και να θέλουν δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουνγιατί όσο ζούμε με ξένο χρέος η χώρα μας ουσιαστικά κυβερνάται από τους δανειστές και η εκάστοτε κυβέρνηση εκτελεί πιστά τις εντολές τους- και παράλληλα να βγουν και να πουν στα πρόβατα τους ψηφοφόρους : «Μα είδατε, προσπαθήσαμε! Κάναμε τα αδύνατα δυνατά! Αλλά δεν μας το επέτρεψαν..» Και τα πρόβατα να τρώνε το κουτόχορτο, ξανά και ξανά και ξανά. Να το τρώνε γιατί είτε “φοβούνται το άγνωστο” είτε δεν ξέρουν τι άλλο “χόρτο” να εμπιστευτούν. Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, είναι η τέχνη της προμελετημένης πουστιάς. Σε αυτήν όλοι οι “κορυφαίοι” πολιτικοί είναι μανούλες.

Έφαγε και ο Κουβέλης το κουτόχορτο ή τον έπιασε δίψα για εξουσία; Τίποτα από τα δύο πιστεύω. Απλώς κλείστηκε στην γωνία. Αν έλεγε πάλι όχι οι ψηφοφόροι που δεν κατανοούν τα παραπάνω θα τον έστελναν να κάνει παρέα με τα “τιμημένα σφυροδρέπανα” που αρνούνται να υποβληθούν σε έλεγχο οι χρυσές τους μπίζνες. Κατά Περισσό μεριά ξέρετε. Ξέρει και αυτός ότι οι δεσμεύσεις που θα λάβει είναι μέντολες; Ασφαλώς και το ξέρει. Αλλά παίζει και αυτός το ίδιο θέατρο για τον κόσμο αλλά από την αντίστροφη : «Μα αφού πήρα δεσμεύσεις!!», θα πει μετά στους κουτοχορτολάγνους.

Και μία ερώτηση για αφελείς κουτοχορτοφάγους. Γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θέλουν και την ΔΗΜΑΡ αφού έχουν μαζί 161 βουλευτές; Απάντηση : η ΔΗΜΑΡ δεν μπαίνει στο τρίο για τις έδρες φίλτατε κουτοχορτοφάγε που θα ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι να σε φυτέψουν δυο μέτρα κάτω από την γη. Μπαίνει ως καταλύτης. Μπαίνει ώστε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ να μην αλληλοαναιρεθούν, να μην αλληλοακυρωθούν, να μην αλληλοκανιβαλιστούν (δημοσκοπικά), να μην αλληλοαπαξιωθούν. Έχει αντίστοιχο ρόλο… νονού με το λαϊκό κόμμα του αρχικωλοτούμπα στην πρώτη τριμερή κυβέρνηση Παπαδήμου. Είναι το ψηφομονωτικό ανάμεσα τους, ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι δεν είναι καθαρά γαλαζοπράσινο το deal. Ότι υπάρχει κάποια ευρύτερη συναίνεση. Διαφορετικά είτε θα αλληλοσπαράζονταν (δημοσκοπικά πάντα, οι ίδιοι μεταξύ τους τα πάνε άψογα) είτε η ΝΔ θα απορροφούσε το ΠΑΣΟΚ, αναλόγως την δυναμική των στελεχών τους.

Αλλά το κόμμα του αρχικωλοτούμπα -που αν το διαβάσει αυτό θα στείλει εξώδικο στην Google να με κλείσουν, “Γιατί είμαι ένας κουκουλοφόρος”, όπως λέει– ως γνωστόν εστάλη στο κατώτερο υπόγειο των πολιτικών βόθρων. Λέτε να γίνει το ίδιο και με την ΔΗΜΑΡ; Στοιχηματίζω ένα 4μερο ταξίδι για δυο στην μαγευτική Οκινάουα  ότι ο Τσίπρας έχει στοιχηματίσει το μέλλον της πολιτικής του καριέρας πάνω σε αυτό.

Advertisements

2 thoughts on “#235 Φώτης Κουβέλης : το ψηφομονωτικό ανάμεσα σε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ

 1. Λογικές, απόλυτα, οι επιφυλάξεις σου αλλά νομίζω πως ο Κουβέλης έπραξε το σωστό με βάση την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία.
  Α, το 4ήμερο ταξίδι στην Οκινάουα το έχεις κερδίσει! Ο Τσίπρας, πράγματι, περιμένει στη γωνιά.
  (Και εγώ για το ίδιο θέμα έγραψα σήμερα. Τα μεγάλα πνεύματα…).

  Like

 2. Θα τσεκάρω το δικό σου λίγο αργότερα, χρειάζομαι ένα off-line διάλειμμα λόγω δικτυακής υπερφόρτωσης..
  Δεν ξέρω αν έπραξε το σωστό, πάντως δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση του. Αν επέμενε να μην συμμετάσχει μπορεί ΝΔ & ΠΑΣΟΚ να μην συγκυβερνούσαν τελικά. Όχι τόσο λόγω Σαμαρά όσο Μπένι. Αυτό θα ήταν όχι η τελευταία πρόκα στο πράσινο φέρετρο, αλλά η τελευταία… φτυαριά χώμα. Όταν επαληθευτούν όσα γράφω περί δεσμεύσεων σε 1-2 μήνες μην με αποκαλέσεις Κασσάνδρα έτσι; Δεν χρειάζεται προφητικές ικανότητες αυτό, απλώς λίγη κοινή λογική..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s