#239 Σαμαράς και Ράπανος νοκ άουτ με το καλημέρα;

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είναι μια πάρα πολύ καυτή πατάτα. Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών βγήκαν νοκ άουτ πριν καλά καλά περάσουν 48 ώρες. Ο κος Ράπανος προφανώς έριξε μία γρήγορη ματιά στο χαρτοφυλάκιο που του άφησαν οι προηγούμενοι, είδε τον Κομφούκιο ναύαρχο από το χάος και το έρεβος και, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, “εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο Υγεία με έντονους πόνους στην κοιλιά, ιλίγγους, ναυτία, εφίδρωση και καταβολή. Η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί και υποβάλλεται σε εξετάσεις.” Ε δεν χρειάζεται να έχετε και πάρα πολύ μεγάλη φαντασία για να υποθέσετε ότι φρίκαρε ο άνθρωπος με κάτι, αλλά αν έχετε όπως εγώ σαφώς βοηθάει. Το in.gr από το οποίο δανείστηκα τις δυο παραπάνω γραμμές μετέδωσε την είδηση εντελώς ξερά. Είναι “σοβαροί” και δεν ξέρουν να σπάνε πλάκα, ευτυχώς για εμένα και τα λοιπά “ερασιτεχνικά ιστολόγια”.

Ο νεότευκτος πρωθυπουργός μας τώρα, αυτός που είτε θα μας σώσει είτε θα μας καταστρέψει, είτε το πιθανότερον και τα δυο (σώσει = λογιστικά νούμερα εθνικής οικονομίας | καταστρέψει = τους 4 στους 5 Έλληνες που θα ξεζουμιστούν αμείλικτα μέχρι να γίνουν μούμιες για να σώσουν την εθνική οικονομία – εκτός και αν ξεσηκωθούν βέβαια), έπαθε κάτι άλλο που αφορά τα ματάκια του. Οι έχοντες σχετικά υψηλή μυωπία -ναι, είμαι ένα μυωπικό κολεόπτερο- γνωρίζουμε καλά ότι αν πιεστούμε πάρα πολύ, σηκώσουμε απότομα μεγάλα βάρη ή γενικώς κάνουμε οτιδήποτε που μπορεί να στείλει ένα άλφα κύμα πίεσης στα ματάκια μας, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μας ξεκολλήσει κάτι εκεί μέσα. Συγκεκριμένα ξεκολλάει ένα τμήμα του αμφιβληστροειδούς μας. Λόγω που μια εικόνα είναι 10.000 bytes δανείζομαι μία από ένα σχετικό επιστημονικό άρθρο που το in.gr ανέβασε εδώ για να μας εξηγήσει, λεπτομερώς και περιγραφικώς, τι ακριβώς παίζει με αυτή την “αποκόλληση αμφιβληστροειδούς”.

Στον πιο πάνω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε την απόδοση στα ελληνικά που κάποιος ανώνυμος συντάκτης του in.gr συνέταξε στα ελληνικά από μία σειρά οφθαλμολογικών άρθρων της “πύλης υγείας της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ”, την Medline Plus Εδώ όμως θα διαβάσετε τι πραγματικά συνέβη στον Σαμαρά :

Άτιμο πράγμα η εξουσία και δη η πολιτική εξουσία. Άτιμο γιατί μαζί με την εξουσία κληρονομείς και αυτές τις ακατόναμαστες, τις φοβερές και τρομερές ευθύνες! “Πρωθυπουργός; Εγώ; Πάει η ξενοιασιά και η ανεμελιά μου, πάνε τα έρημα τα νιάτα μου! Τώρα αντί να κάνω εγώ κριτική θα κάνουν οι άλλοι σε μένα, με πρώτο τον Τσίπρα, να πετάει κλεμμένες εξυπνάδες περί φόβου και ελπίδας! Μα καλά αφού το ήθελα, δεν το ήθελα; Ναι βέβαια, αλλά το ήθελα όσο δεν το είχα!! Τώρα που τσίμπησα τον πρωθυπουργικό θώκο και μπορώ να πίνω τον πρωινό μου καφέ στο Μαξίμου γιατί με λούζει κρύος ιδρώτας; Γιατί Αντωνάκη λεβέντη μου; Αχ δεν μπορώ… κάνει ζέστη εδώ μέσα… και αυτό το μάτι μου σαν να άρχισε πολύ να πονάει εδώ και κάποια ώρα… Καλλιόπη!! Φώναξε τον γιατρό μου, δε νοιώθω καλά!!!”

Αυτές λοιπόν ήταν οι ενδόμυχες σκέψεις του νεόκοπου Πρωθυπουργού μας λίγο πριν το τραγικό συμβάν, που αυτή την στιγμή είναι στο χειρουργείο και οσονούπω χειρουργείται στο μάτι για να του ξανακολλήσουν τον αμφιβληστροειδή. Η αποκόλληση αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα αν την προλάβεις έγκαιρα. Αν υπάρξει καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε μερική ή ακόμη και ολική απώλεια όρασης. Και, όπως προανέφερα, οι έχοντες υψηλή μυωπία είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτήν. Τον Πρωθυπουργό μας τον κόβω για 7-8 βαθμούς στο νερό, άρα είναι στην υψηλή ομάδα κινδύνου. Περαστικά του ως κολεόπτερο προς άνθρωπο αλλά μόλις αναρρώσει θα τον αρχίσω και πάλι, μην ανησυχείτε.

Advertisements

2 thoughts on “#239 Σαμαράς και Ράπανος νοκ άουτ με το καλημέρα;

  1. Έτσι όπως τα λες…Άτιμο πράγμα η εξουσία!
    Μπορεί ακόμα και να προκαλέσει…”αποκόλληση αμφιβληστροειδούς”!

    Καλημέρα!

    Like

  2. Καλώς τον. Λες η… ιατρική μου γνωμάτευση τελικά να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα; 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s