#246 Ελληνογερμανίδα γρονθοκοπήθηκε γιατί υποστήριξε την Ελληνική ομάδα (+αμείλικτο χώσιμο στους λεβέντες της ΧΑ)

Θαυμάστε δείγμα υψηλού πολιτισμού κάποιου Ούνου οπαδού της Εθνικής Γερμανίας. Προσέξτε την απαράμιλλη τεχνοτροπία, τις σκιάσεις, την συμμετρία και την εκφραστικότητα του εικαστικού του έργου. Εξπρεσιονιστής υποθέτω. Ο Ντα Βίντσι και ο Μικελάντζελο θα είχαν πολλά να διδαχθούν από αυτόν τον χαρισματικό καλλιτέχνη.

Η κοπέλα είναι Ελληνογερμανίδα και όπως ανέφερε η ίδια στον αγώνα ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα που έληξε με 4-2 θέλησε να υποστηρίξει και τις δυο ομάδες. Αντιφατικό; Όχι πουλάκια μου, για κάποια μυαλά δεν υπάρχει η λογική “Αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας”. Θα κέρδιζε η Ελλάδα; “Ζήτω η Ελλάδα!” (οι ομογενείς της Γερμανίας δεν είναι σαν των ΗΠΑ, μιλάνε ελληνικά πολύ καλύτερα από τον μέσο Έλληνα). Θα κέρδιζε η Γερμανία; “Es lebe Deutschland!” Όταν έχεις διπλή υπηκοότητα και ιδίως πραγματικά διπλή εθνικότητα (π.χ. Έλληνα πατέρα, Γερμανίδα μητέρα), αυτό όχι μόνο δεν είναι αντιφατικό, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό.

Όχι όμως για το μυαλό του μέσου Ούνου Γερμανού ή του πανίβλακα μέχρι σημείου νευρονοτουβλίασης, θρασύδειλου Χρυσαυγίτη που μαχαιρώνει μαζί με τα “συντρόφια” του (η μοναξιά σε αυτά είναι επικίνδυνη για προφανείς λόγους) αβοήθητους μετανάστες στον σταθμό μετρό της Αττικής ή κυνηγάει μετανάστες στην Ομόνοια αμέσως μετά τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος επί της Ρωσίας για να δείξει πόσο άντρακλας και Ελληναράς είναι. Όχι. Για το υποτυπώδες μυαλό αυτών των κοινωνικών παρασίτων αν κάποιος είχε την κακή τύχη να γεννηθεί π.χ. Ελληνότουρκος είναι προδότης εκ γενετής. Όχι λόγω ιδεολογίας ή επιλογών, είναι γενετικά προδότης, σε επίπεδο DNA! Η γέννησή του από μόνη της συνιστά προσβολή κατά του υπέρλαμπρου έθνους μας! Άρα απομένει για αυτόν μόνο μία λύση : Μιας και ούτε στην Τουρκία θα τον δεχθούν να κάνει ένα ταξιδάκι ως τον Βόσπορο. Όχι για να τον πιει αλλά για ένα σάλτο μορτάλε, να ησυχάσουμε με την πάρτη του. Που θα τολμήσει το εθνοϋβρίδιο να μας χαλάσει την καλοστημένη πολωμένη μας ατμόσφαιρα (που μας φέρνει και τόσους ψήφους), που τόσα ΟΡΝΕΑ έχουν χάψει τελευταία (και όταν το διαβάσουν αυτό θα με διαγράψουν, υποθέτω, από τους φίλους τους στο facebook).

Κάπως έτσι βλέπουν και οι εθνικιστές Γερμανοί τους Ελληνογερμανούς, όπως γνωρίζω και από φίλους μου εκεί. Αν έχουν Έλληνες γονείς και απλώς έχουν γεννηθεί εκεί, για αυτούς είναι Έλληνες μετανάστες 2ης γενιάς. Ούτε υπόνοια να θεωρηθούν Γερμανοί, και ας τους δίνει το κράτος υπηκοότητα. Αν όμως ο ένας γονέας είναι Γερμανός αυτό τους θολώνει το μανιχαϊστικά εθνικιστικό σκεπτικό τους. Είναι επικίνδυνες αυτές οι προσμείξεις, σκαρτεύουν το Άριο Γερμανικό αίμα!! Το καλύτερο όμως είναι ότι η φύση, που κατά κανόνα αδιαφορεί επιδεικτικά για τις ανθρώπινες @ριές, τους εκδικείται : τα παιδιά που προέρχονται από δυο και άνω εθνικότητες είναι τα ομορφότερα παιδιά, και γίνονται οι πιο όμορφοι ενήλικες. Μπορεί να είναι ζωντανά δίποδα αγκάθια στα πλευρά των εθνοσυνορομαντρωμένων ιδεοληψιών κάποιων άρρωστων μυαλών αλλά η φύση τους αγαπάει. Και το δείχνει. Τι εθνικότητας είναι είπατε; Γήινοι.

Advertisements

6 thoughts on “#246 Ελληνογερμανίδα γρονθοκοπήθηκε γιατί υποστήριξε την Ελληνική ομάδα (+αμείλικτο χώσιμο στους λεβέντες της ΧΑ)

 1. πιστεύω οτι οι χούλιγκανς δεν έχουν πατρίδα…παντού οι ίδιοι είναι….τα ίδια θα πάθαινε εάν φώναζε μες το Καραϊσκάκη ΠΑΟ ΠΑΟ η ΑΕΚ και τούμπαλιν…και αν θα ζούσε….πρέπει να πατάξουμε τον χουλιγκανισμό, από όπου κι αν προέρχεται….

  Like

 2. Καλώς την Άρια! Ακριβώς, δεν είναι θέμα πατρίδας, είναι θέμα παιδείας. Και η παιδεία δεν έχει σύνορα. Και η πάταξη αυτή μόνο με εκπαίδευση μπορεί να έρθει. Όσο και αν έχω αηδιάσει με την ανθρώπινη βλακεία δεν θα πάψω ποτέ να πιστεύω στον ρόλο της εκπαίδευσης, κοινωνικής και ακαδημαϊκής. Εξήγησα και στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, την #245, τους λόγους που δεν μου αρέσει καθόλου το ποδόσφαιρο. Όχι τα γνωστά περί ξεπουλήματος και εμπορευματοποίησης αλλά το τι εξυπηρετεί το ποδόσφαιρο ως μηχανισμός κατευνασμού και εκτόνωσης.

  Like

 3. Αχ Κοριέ!! Για τον ίδιο λόγο είμαι υπέρ-αλλιώς χαθήκαμε. Όταν ο Μάο απαγόρευσε τα γήπεδα, η ακατεύναστη οργή στράφηκε στους γονείς και τους δασκάλους & αναγκάστηκε να τα επανανομιμοποιήσει.. Αλίμονό μας τι θα βλέπαμε στους δρόμους αν δε μαντρώνονταν οι 'οπαδοί' στα γήπεδα….
  Μπορεί ποτέ να μην πηγαίνω και να μην έχω ιδέα από ποδόσφαιρο αλλά.. αλήθεια… αλίμονό μας εάν δεν υπήρχε..

  Like

 4. Ευχαριστώ για το σχόλιο Δάφνη. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνθήκες στην πρώιμη κομουνιστική Κίνα ήταν αρκετά διαφορετικές. Δε νομίζω ότι αν σήμερα γινόταν αυτό στην χώρα μας θα στρέφονταν όλοι κατά των δασκάλων (και γονέων;; γιατί;;). Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, γενικώς οι διανοούμενοι, οι ακαδημαϊκοί, ακόμη και οι καλλιτέχνες (που δεν σχεδίαζαν ή έγραφαν ολημερίς αγιογραφίες για τον Μάο) είχαν ήδη δαιμονοποιηθεί από το καθεστός ως οι υπεύθυνοι που έθρεφαν κοινωνικές ανισότητες. Εφόσων δε μπορούσαν όλοι να γίνουν διανοούμενοι έπρεπε οι διανοούμενοι να γίνουν και αυτοί αγρότες. Η φασιστική αντίληψη δηλ. του ναζισμοφασισμού αλλά από την αντίστροφη – μιας και στον πυρήνα τους αυτά τα δυο “συστήματα” είναι πανομοιότυπα.

  Είναι πολύ πιθανό όντως οι οπαδοί να εκτονώνονταν στον δρόμο αν δεν μπορούσαν να εκτονωθούν στο γήπεδο. Αλλά αυτό πιστεύω ότι όχι μόνο δεν είναι δικαιολογία για να συνεχίσει να διαιωνίζεται το παρόν σύστημα αλλά απεναντίας ένας επιπλέον λόγος για να δούμε πιο καθαρά πόσο σχιζοφρενικό είναι. Αλλά με απαγορεύσεις δεν γίνεται τίποτα. Δεν εννοούσα να απαγορευθούν τα γήπεδα, αυτό θα τα έκανε ακόμη πιο ελκυστικά και αν δεν άλλαζε η νοοτροπία των οπαδών τότε στα μυαλό τους όλος ο κόσμος θα γινόταν ένα γήπεδο. Απλώς οι εν λόγω οπαδοί να σκεφτούν ώριμα και ορθολογικά τον λόγο που πηγαίνουν στο γήπεδο και να παύσουν να το κάνουν. Καλά ξέρω, και μετά ο Τοτός ως διαιτητής σφύριξε την λήξη του αγώνα 🙂

  Like

 5. Lol.. για τον Τοτό… Όνειρα…
  Ήθελα να ξεαθαρίσω ότι και βέβαια δεν πιστεύω πως ζούμε στη Μαοϊκή Κίνα. Έφερα το παράδειγμα ως μόνη γνωστή περίπτωση κατάργησης..
  Παρατηρώντας όμως τους οπαδούς και το πόσο είναι ριζωμένη η παράδοση του 'τι ομάδα είσαι' ακόμα και μεταξύ νηπίων δεν το θεωρώ 'σχιζοφρενικό' Κοριέ αλλά δικλείδα ασφαλείας για να μαντρώνεται η ορμή κι η αγανάκτηση αλλά και για να εκδηλώνεται με άλλοθι το macho περιβάλλον η κρυπτοκλειδωμένη ομοφυλόφιλη επιθυμία…
  Καλό ξημέρωμα
  (και, με την ευκαρία: μου άρεσε και το άλλο άρθρο σου με το American Dream video)

  Like

 6. Με το “σχιζοφρενικό” δεν εννοούσα την συνήθεια να πηγαίνουμε στο γήπεδο αλλά το όλο κοινωνικό σύστημα που θρέφει αυτή την συνήθεια. Η συνήθεια αυτή είναι πιστεύω το σύμπτωμα, και καταπολεμώντας μόνο τα συμπτώματα δεν γίνεται τίποτα. Κατανοώ το σκεπτικό σου (“αναγκαίο κακό”), είναι το ίδιο σκεπτικό που διατηρούσε τις αιματηρές αρένες στην Αρχαία Ρώμη.* Και τότε όπως και σήμερα τις διατηρούσαν ως “βαλβίδες εκτόνωσης” της κοινωνικής πίεσης. Βαλβίδες εκτόνωσης της οργής των πολλών πάμπτωχων έναντι των ελάχιστων πλούσιων που συγκέντρωναν αυτόν τον πλούτο απομυζώντας αυτούς τους πάμπτωχους σαν βδέλλες. Ήταν απείρως φθηνότερο το να διατηρείς αρένες με άμισθους αναλώσιμους σκλάβους -αιχμάλωτους πολέμου από το να περιορίσεις τις κοινωνικές αντιθέσεις.

  Για αυτούς και άλλους λόγους διαφωνώ ότι η ορμή και αγανάκτηση πρέπει να μαντρώνεται. Αυτό το σκεπτικό εξυπηρετεί μόνο τους.. ποιμένες. Σαφώς είναι πιο επικίνδυνο να αφήσεις τα πρόβατα έξω από το μαντρί, αλλά μόνο έτσι μπορεί να υπάρξουν τομές και αλλαγές.
  Η κρυπτομοφυλόφυλη αναφορά μου διέφυγε λίγο..

  *ανέπτυξα λίγο περαιτέρω αυτόν τον παραλληλισμό τον Ιούνη (την ημέρα της Γερμανοϊταλικής μονομαχίας), εδώ : http://korioi.blogspot.com/2012/06/245.html
  (ευχαριστώ πολύ)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s