#257 Πάμε Dubai;

Burj Khalifa skycraper, from a distance

Τσεκάροντας προ ολίγου το BBC για να αλιεύσω τίποτα ζουμερό γνώρισα τον Derek Chan. O Derek είναι ένας αδιευκρίνιστης εθνικότητος βιοπαλαιστής που βγάζει το ψωμάκι του ψωνίζοντας και συμβουλεύοντας για lifestyle επιλογές (“lifestyle consultant and personal shopper”) τους πιο διάσημους και πλούσιους θαμώνες του Dubai, ιδίως τις κυρίες. Επιλέγει και ψωνίζει προσωπικά ο ίδιος τα φορεματάκια των καλοθρεμμένων κυριών (μες την ζέστη που να τρέχουν;), τα κοσμηματάκια τους με προσωπική επίδειξη κοσμηματοπώλη στο ταπεινό σπιτικό τους, ίσως να ψωνίζει ακόμη και τα Yves Saint Laurent και Gucci εσωρουχάκια τους και ότι άλλο θελήσουν. Και αμοίβεται βέβαια αδρά για αυτό.

Το μέρος που προτιμά για τα ψώνια του ο Derek είναι το Dubai Mall, το μεγαλύτερο Mall στον κόσμο. Οι Ντουμπαγιανοί είναι της άποψης “αν δεν το κάνεις καλύτερο και μεγαλύτερο μην το κάνεις καθόλου”. Δυστυχώς το BBC δεν μου επιτρέπει να ενσωματώσω σε αυτή την ανάρτηση το τετράλεπτο βίντεο με τα ψώνια του κύριου Chan, οπότε θα πρέπει να πάτε εσείς στο BBC εδώ και να το δείτε. Αλλά πριν πάτε καθίστε καλά, γιατί με κάθε ψώνιο φλασάρουν και τις τιμές.  Όσον αφορά το Dubai Mall, αν νομίζατε ότι το αυθαίρετο Mall του Όμιλου Λάμδα (Λάτση) στο Μαρούσι είναι μεγάλο ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω βίντεο που δείχνει το Dubai Mall σε όλο το δυσθεώρητων μεγεθών μεγαλείο του.

Με το Dubai Mall γειτονεύει ο -μακράν- ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο, o Burj Khalifa (Πύργος του Χαλίφη), αυτό το γυάλινο κτίριο από το οποίο λίγο έλειψε να χάσουμε τον Tom Cruize στο Mission Impossible 4, και το οποίο κοσμεί την ανάρτηση πάνω αριστερά. Ύψος; Μόλις 830 μέτρα. Είπαμε, όλα μεγάλα. Απολαύστε λοιπόν το σεμνό και ταπεινό Mall του Dubai να κλείσω και εγώ επιτέλους το στόμα μου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s