#262 Το βίντεο της ημέρας

Sylvie Guillem in all nude black & white

Η δικτυακή ορθοδοξία επιτάσσει να ψάχνεις πρώτα τι ζητάνε παγκοσμίως οι χρήστες του διαδικτύου και μετά να γράφεις, να χτίζεις άρθρα πάνω στο τι ζητείται τώρα. Να επιλέγεις τα keywords που δίνουν μεγάλα κέρδη στις διαφημίσεις, έχουν μεγάλη ζήτηση από αναγνώστες, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί πολύ από συντρόφους webmasters, ώστε το άρθρο σου να μην “πνιγεί” searchenginικά μέσα στην διαδικτυακή θάλασσα άρθρων, να προσελκύσεις αναγνώστες και να τσιμπήσεις τα πολυπόθητα κλικς από τις διαφημίσεις. Αυτό το κόλπο υπάγεται μεταξύ πολλών άλλων στις λεγόμενες τεχνικές SEO (Search Engine Optimization). Ελάχιστες φορές έχω ψάξει για καυτά keywords, συνήθως απλώς αφουγκράζομαι τον κόσμο “ξεφυλλίζοντας” τα νέα ή απλά γράφω αυτό που αισθάνομαι ότι θέλω να εκφράσω. Ίσως για αυτό οι Κοριοί βρίσκονται ακόμη σε δικτυακό υπέδαφος. Ίσως παραμείνουν εκεί, ίσως και όχι.

Τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση βέβαια με τη νέα μου στήλη “Το βίντεο της ημέρας” αλλά ξέρετε ότι μου αρέσει να γράφω ανορθόδοξα. Ξεκινώντας να γράφω είχα κατά νου το τραγούδι “I died for you” των Iced Earth, ένα αγαπημένο μεταλοκαψουροτράγουδο από τον δίσκο τους Dark Saga, του 1996. Αλλά μέχρι να φτάσω εδώ η playlist του Youtube πήγε στο μεθεπόμενο, αυτό που τελικά επέλεξα. Ήμουν και παραμένω μέταλλο αλλά ποτέ δεν ήμουν μόνο μέταλλο. Ακόμη και στα 17 με 25, τα χρόνια της βουρ μεταλοφουρτούνας μου, μαζί με τους metal δίσκους αγόραζα πάντα και δίσκους κλασσικής μουσικής. Δίσκους που οι “γνήσιοι” μονίμως μαυροφορεμένοι μεταλλάδες έλεγαν καραφλοριές. Απολαύστε λοιπόν μία γνήσια καραφλοριά, το (“πιο ερωτικό πολεμικό εμβατήριο”) Βolero του Ravel, χορογραφημένο από τον αξέχαστο Maurice Béjart, με lead την υπέροχη Sylvie Guillem.

(…….)Δυστυχώς το Youtube δεν μου επιτρέπει να το ενσωματώσω, λόγω που η EMI είναι βρωμοεταιρεία και έχει ζητήσει να απενεργοποιηθούν οι ενσωματώσεις ακόμη και σε τμηματικά βίντεο της 15λεπτης χορογραφίας που έχουν τραβηχτεί άτσαλα με κάμερα(…). Δείτε λοιπόν το Bolero απευθείας στο Youtube και αποζημιωθείτε με……. όχι δεν το πιστεύω, και το I died for you της EMI είναι!! Τσιμπήστε λοιπόν τον απόλυτο φιλοπιπινοΰμνο “You will be a woman” των αγαπημένων μου Blutengel. Τελεία.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s