#267 Τα τύμπανα του πολέμου…

Recep Tayyip Erdoğan smiling

…άρχισαν να ηχούν στα ανατολικά μας. Ο Ταγίπ  στο παρακάτω βίντεο που αλίευσα από το Reuters την λέει σε Ρωσία, Κίνα και Ιράν γιατί δεν επαναφέρουν στην τάξη το ειδεχθές καθεστώς του Bashar al-Assad, του “προέδρου” της Συρίας. Το καυτό φλερτ ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία, που ξεκίνησε με την ρίψη όλμων από την Συρία οι οποίοι ξεκλήρισαν μία πενταμελή οικογένεια στην Τουρκία την Τετάρτη, συνεχίζεται για τέταρτη μέρα. Ο Έρντι λέει ότι δεν μασάει, ότι η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο αλλά δεν βρίσκεται και μακρυά από αυτόν.

Τσίμπησε και το οκ από το κοινοβούλιο για στρατιωτική επέμβαση μέσα στην Συρία. Ήδη επιτέθηκαν με πυροβολικό και αεροπορικά, με δεκάδες Σύριους θύματα, νεκρούς και τραυματίες. Το defencenet έγραφε χτες ότι αν παίξει πόλεμος ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία αυτό αυτομάτως μεταφράζεται σε….. Γ’ΠΠ, λόγω που θα παρέμβει η Ρωσία να προστατέψει την Συρία – ήτοι θα έχουμε και πόλεμο Τουρκίας – Ρωσίας και κατόπιν φανταστείτε μία αλληλουχία κ.ο.κ. Ρεαλιστικό ή τραβηγμένο; Δεν ξέρω, ίσως το μάθουμε σύντομα.

Κατά τα άλλα στα καθ’ημάς είχαμε την ανακοίνωση του “deal του αιώνα” για την απορρόφηση της Eurobank από την Εθνική, σε ένα νέο σχήμα ενός υπερ-ομίλου με 75-25 (25 οι Λατσαίοι). Κρατήστε μικρό καλάθι ως προς αυτό. Θυμάστε τι απέγινε το προηγούμενο “deal του αιώνα” Εθνικής – Alpha πριν κάπου ενάμιση χρόνο; Αλλά αυτό είναι προϊστορία, απολαύστε για την ώρα τον Έρντι σε όλο του το αυτοκρατορικό μεγαλείο :

One thought on “#267 Τα τύμπανα του πολέμου…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s