#270 Η Φώφη στράβωσε με την απαγόρευση συγκεντρώσεων

Fofi Gennimata

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προ ολίγου ενεργοποίησε ξανά το αντιπολιτευόμενο mode του συμπολιτευόμενου κόμματός της. Δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «διαφωνούν κατηγορηματικά με την γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων» λόγω της επίσκεψης της αυτοκράτειρος της Ευρώπης.

Όπως έγραφα στην προηγούμενη ανάρτηση η ΓΑΔΑ απαγόρευσε πλήρως κάθε είδους συγκέντρωση ή πορεία, δίχως όμως να διασαφηνίσει στο δελτίο τύπου από πόσα άτομα και άνω θεωρείται συγκέντρωση. Δηλαδή θα αρκούσε να βρεθώ με άλλους τρεις – τέσσερις φίλους μου για καφέ για να μας μπoυζουριάσουν στην υπόγα της ΓΑΔΑ;

Όπως ανέφερε «η απόφαση δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί, πρώτον, φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας, και δεύτερον, εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή, για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση».

Οι εκπρόσωποι τύπου είναι μία επικοινωνιακή βιτρίνα που εδώ αντιστοιχεί με μία άλλη βιτρίνα, τον διευθυντή της ΓΑΔΑ που υποτίθεται ότι αποφάσισε την εν λόγω απαγόρευση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο chief της ΓΑΔΑ να πήρε από μόνος του μία τέτοια απόφαση δίχως εντολή από τον Υπουργό Προστασίας του Κεφαλαίου Νίκο Δένδια. Ο οποίος με την σειρά του θεωρώ απίθανο να μην πήρε το οκ από τον Σαμαρά, μιας και το ζήτημα είναι βαθιά, βαθύτατα πολιτικό. Δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση ο Δένδιας να αναλάβει μόνος του την ευθύνη.

Η Φώφη πάλι με την σειρά της απλώς μετέφερε τα λόγια του Μπένι, καρμπόν . Ήτοι τι έχουμε; Μπένι εναντίον Σαμαρά μέσω μεσαζόντων, ως συνήθως. Και με τον Μπένι να δηλώνει ότι διαφωνεί αλλά το δέχεται, σαν τα πάρε-δώσε με την τρόικα ένα πράμα. Προς άγραν συμπάθειας αφελών πρασινοφρουρών. Απευθείας δεν παίζει να κοντραριστούν, θα φανεί ότι κλονίζεται η κυβέρνηση και «απειλείται η πολιτική σταθερότητα της χώρας». Και οι στούρνοι του Χρηματιστηρίου Αναξιών Αθηνών που τελευταία με τα τραπεζο-deals έχουν δει χαρά στα σκέλια τους και αγοράζουν μαζικά, θα άρχιζαν να ξεπουλάνε πάλι. Άτιμη, ύπουλη, δόλια πολιτική…

Ας πω και ένα ανέκδοτο για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας : Κουβέλης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s