#273 Οι νεκροί του Walking Dead επιστρέφουν

Entertainment Weekly quadruple Walking Dead cover

Η τηλεοπτική σειρά The Walking Dead δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αλλά αδυνατώ να αντισταθώ στον πειρασμό να πλέξω τα σχετικά εγκώμια. Όσοι παρακολουθήσατε τους δυο πρώτους κύκλους γνωρίζετε τι παίζει. Όσοι δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται προφανώς θα νομίζετε ότι η σειρά είναι μια καρασπλατεριά σαν αυτές της δεκαετίας του ’80, όταν τα ζόμπι ήταν βασιλιάδες. Οι παλιότεροι θα θυμάστε κινηματογραφικά έπη όπως “Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα”, που βλέπαμε στα συνοικιακά σινεμά τρώγοντας τα ποπ κορν μας ενώ οι μη χορτοφάγοι έτρωγαν μυαλά σαν να ήταν αμβροσία.

Όχι, το ΤWD είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο κυρίαρχος είναι το δράμα, οι ανθρώπινες σχέσεις και τα ανθρώπινα όρια που δοκιμάζονται αδυσώπητα κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, σε έναν κόσμο που έχει πρακτικά τελειώσει. Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός, καμία κοινωνική δομή, καμία κυβέρνηση ή πολιτική ηγεσία, και όπου τα χαρτονομίσματα έχουν πια λάβει την πραγματική τους αξία : προσάναμα για το τζάκι.

Στον κόσμο αυτό περίπου το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κατεβάσει όλους τους διακόπτες, όλα τα λαμπιόνια μέσα στο κρανίο τους έχουν καεί.  Όλα εκτός από ένα : αυτό της πείνας! Οι επιζώντες προσπαθούν με νύχια, δόντια, όπλα και οτιδήποτε κόβει καλά να βγάλουν απλώς την μέρα. Αν είναι τυχεροί να βρουν και ένα ήσυχο μέρος να βγάλουν και τη νύχτα. Όλα τα σκέλη της παραγωγής είναι με μία λέξη υποδειγματικά. Ερμηνείες, προσθετικό μακιγιάζ, σκηνοθεσία, φωτογραφία και φωτισμοί, ειδικά εφέ, μουσική, ηχητικά εφέ….  συναγωνίζονται αυτά μίας μέσου προς υψηλού προϋπολογισμού κινηματογραφικής ταινίας. Για τους πιο παραδοσιακούς ζομπόφιλους παίζει και ουκ ολίγη σπλατεριά, αλλά ο πρωταγωνιστής όπως είπα είναι το δράμα. Και βέβαια, το  υπαρξιακό δίλημμα που διατρέχει ολόκληρη την σειρά : ποιος είναι τελικά το μεγαλύτερο τέρας, τα ζόμπι ή οι άνθρωποι;

Αυτό είναι το επίσημο trailer του τρίτου κύκλου του TWD. Το πρώτο επεισόδιο θα είναι από Δευτέρα πρωί (15 Οκτώβρη) στον αέρα.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s