#283 Οι απεργίες του ΟΑΣΑ και τα πολιτικά πυροτεχνήματα που παπαγάλισαν ΔΟΥΛικοί ανώνυμοι συντάκτες

Τις τελευταίες τρεις βδομάδες του Γενάρη τα παρτάλια του ΟΑΣΑ αποφάσισαν αυτόκλητα, για ακόμη μία φορά, να αποκλείσουν συγκοινωνιακά όσους από εμάς δεν προνοήσαμε να αποκτήσουμε δικό μας μέσο μεταφοράς. Αυτό είναι ευρέως γνωστό. Ας θυμίσω ότι οι μηχανοδηγοί των σταθερής τροχιάς μέσων του ΟΑΣΑ, των ΕΘΕΛ και του ΗΛΠΑΠ δεν απεργούν ασφαλώς γιατί η κυβέρνηση τους κλαδεύει τους παχυλούς μισθούς τους μα γιατί… αγωνίζονται για εμάς. Δεν με πιστεύετε; Μα το λένε και οι ίδιοι στα πανό τους στους σταθμούς : “Όχι άνοδος αλλά πτώση της τιμής των εισιτηρίων!”. Για αυτό απεργούν όχι για την παρτούλα τους, μα τον Ερμή. Με λίγα λόγια, “Σας έχουμε διακορεύσει τα κωλοβάρδουλα αλλά το κάνουμε για εσάς, για το καλό σας. Εμείς; Εμείς δουλεύουμε και τσάμπα, είμαστε κοινωνικοί λειτουργοί”.

Η εναλλακτική επιλογή να κλείσουν τα ακυρωτικά μηχανάκια ή/και να απεργήσουν μόνο οι ελεγκτές (με σαφή ανακοίνωση), ώστε να πλήξουν εσοδικά την κυβέρνηση δίχως να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο για τον οποίο όπως διατείνονται “ζουν και αναπνέουν” κατά τα φαινόμενα δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό. Προ μερικών ημερών αυτό το θέατρο έπιασε νέα χαμηλά, αυτή την φορά μέσω ανώνυμων “κύκλων του υπουργείου” και εξίσου ανώνυμων θρασύδειλων δουλοπρεπών υπαλληλίσκων του in.gr, που ελέγχεται από τον ομίλο ΔΟΛ (in.gr, Τα Νέα, Το Βήμα κλπ).

DOL building, Syntagma

Η θρασυδειλία και η δουλοπρέπεια τους δεν έγκειται στο ότι προ 4-5 ημερών έγραφαν “Κύκλοι του υπουργείου αναζητούν τεχνικό και νομικό τρόπο για να δοθεί αποζημίωση σε όσους ανανέωσαν την μηνιαία τους κάρτα τον Γενάρη. Ίσως σφραγίζοντας δωρεάν το ίδιο κουπόνι για τον Φλεβάρη”. Όχι. Αυτό το πολιτικό πυροτέχνημα “υπόσχεσης καρότου” (χρειάζεται μετά τόσο μαστίγιο, να έχει λίγη ελπίδα ο κόσμος, οι πολιτικάντηδες είναι μανούλες στην εκτροφή ελπίδων, μέχρι και με υδροπονική την καλλιεργούν), τους μετέφεραν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, αυτό ανέφεραν.

Ο λόγος που δεν έχουν απολύτως καμία δημοσιογραφική τσίπα πάνω τους οι ΔΟΥΛικοί είναι ότι όταν το υπουργείο το γύρισε σφυρίζοντας αδιάφορα έπραξαν και αυτοί το ίδιο. Καμία απολύτως κριτική, ούτε καν μία παραμικρή νύξη για αυτό που είχαν αναφέρει, ούτε μία υποψία λόγου. Ανώνυμα, άτολμα και θρασύδειλα. Υποθέτω και άλλα κυβερνητικά φερέφωνα θα έπραξαν το ίδιο, απλώς εγώ κάλυψα μόνο το in.gr

Θέλετε και ένα ακόμη κερασάκι; Προ μερικών ωρών ανανέωσα την κάρτα μου στο σταθμό της Ομόνοιας. Ρωτώντας σαρκαστικά “Δεν έχω ρέστα;” από το 20ρικο που έδωσα, η καρακαλτάκα ευρωεισπράκτωρας μου λέει “Α, λέτε για την έκπτωση; Μας είπαν μπορεί να γίνει τον άλλο μήνα αυτό”(!). O υπουργός μεταφορών, αν ήτο δική του πρωτοβουλία η εν λόγω σαφέστατα προμελετημένη διαρροή προφανώς έχει μελετήσει καλά τον Τζόζεφ Γκέμπελς, τον Υπουργό Προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ. “Ρίξε, ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει”, έλεγε. Αντίστοιχα εδώ έχουμε το “Υποσχεθείτε, υποσχεθείτε ελαφρύνσεις στα αφελή κουτορνίθια που μας ψηφίζουν! Μετά θα τους πούμε ότι δεν μπορέσαμε να τις φέρουμε εις πέρας γιατί ο Τόμσεν ξύνισε και άλλο την μούρη του, αλλά θα τους μείνει η καλή μας πρόθεση! Ιδιοφυές εεε;”

Δεν φταίνε τα ως άνω λαμόγια, αγαπητά μου κουτορνίθια ψηφοφόροι της κυβερνητικής τριανανδρίας. Φταίτε εσείς, που φοβάστε και την πολιτική σκιά σας. Που προτιμάτε την ασφάλεια του αρμέγματος από το άγνωστο των “μη συμβατικών” λύσεων. Εσείς ναι.

Advertisements

2 thoughts on “#283 Οι απεργίες του ΟΑΣΑ και τα πολιτικά πυροτεχνήματα που παπαγάλισαν ΔΟΥΛικοί ανώνυμοι συντάκτες

  1. Yπήρξε τελικά μία αρκετά ετεροχρονισμένη “αποζημίωση” για τις κάρτες λεωφ. του Απρίλη. 16 € από 20 €. Σωθήκαμε, δεν μπορείς να πεις.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s