#183 Ένταλμα σύλληψης της τρόικας;

«Θα ζητήσουμε να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης του Τόμσεν, του Μαζούχ και του Μορς για εκβίαση της χώρας, για συρρίκνωση του Πολιτεύματος και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας», τάδε έφη η ΠΟΑΣΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στην επίσημη ιστοδελίδα τους ακόμη δεν το έχουν ανεβάσει. Η πηγή που αλίευσα την ανακοίνωση είναι η Αιχμή, την οποία θεωρώ αρκετά έγγυρη. Ίσως είναι στην καλύτερη περίπτωση γραφική ως σκέψη. Αλλά πλάκα πλάκα, σε περίπτωση που βρισκόταν δικαστής με αρκετά βαρυά @@ και παράλληλα αδιαφορούσε για την καριέρα του, αν όχι… και την ζωή του ακόμη, από τους τροϊκανούς ποιοι έχουν διπλωματική ασυλία;

Ο Τόμσεν δεν έχει σίγουρα, δεν είναι διπλωμάτης, ένας τραπεζικός υπάλληλος είναι. Από τους άλλους δυο θαρρώ πως πρέπει να έχει μόνο ο εκπρόσωπος της Ε.Ε., της ΕΚΤ δε νομίζω. Αλλά σημασία έχει, έστω και τον Τόμσεν μόνο, έστω και για μερικές ώρες να έμενε στο κελί (να του κοπεί λίγο το ειρωνικό χαμόγελο του κερατά) πως αν εκπληρωνόταν αυτό το -σχεδόν επιστημονικής φαντασίας- σενάριο θα έστελνε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Διττό, τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα. Προς τα έξω “Φτάνει, ως εδώ” και προς τα μέσα “Και τώρα η σειρά σας“.

2 thoughts on “#183 Ένταλμα σύλληψης της τρόικας;

  1. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι στη βάση του όλου εγχειρήματος κατά της Ελλάδας. Δεν είναι προσωποκεντρικό. Οι αντικαταστάτες περιμένουν στην ουρά. Με το να εστιάσουμε σε όσους είναι κάθε φορά μπροστάρηδες, απλά χάνουμε την ώρα μας και αποσυντονιζόμαστε. Χρειάζεται πολύ πιο ουσιαστική αντίδραση σε όλο αυτό που αντιμετωπίζουμε.

    Like

  2. Ευχαριστώ για το σχόλιο Αναστάσιε. Δεν αντιλέγω, έχω γράψει αρκετά άρθρα εδώ -στα ιδιόγραφα- περιγράφοντας ακριβώς αυτό. Η Ευρώπη -και κατ'επέκταση ολόκληρος ο κόσμος- έχει σοβαρότατο συστημικό και δομικό πρόβλημα λόγω ακριβώς που οι χώρες της ευρωζώνης έχουν τεράστιες διαφορές και μία μόνο ομοιότητα που εντείνει αυτές τις διαφορές, αποσταθεροποιεί τα πάντα και “οι αγορές” έφτασαν να τρώνε για το πρωινό τους : το Ευρώ. Οπότε το δικό μας προϋπάρχων πρόβλημα, που φροντίστηκε έντεχνα να επιδεινωθεί από την κυβέρνηση ΓΑΠ, ήταν η τέλεια ευκαιρία ώστε να κουκουλωθεί προσωρινά το πρόβλημα του κακοσχεδιασμένου ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

    Τα πρόσωπα όντως είναι αδιάφορα, και οι τρεις τροϊκανοί είναι μαριονέτες, αφού για το παραμικρό “καλούν στα κεντρικά για εξουσιοδότηση”. Αλλά πάτησα πάνω στην ανακοίνωση των αστυνομικών ώστε να επισημάνω την δύναμη των συμβόλων (με την αμέσως επόμενη ανάρτηση, τη #184, το έκανα αρκετά πιο σαφές αυτό το σημείο). Τα σύμβολα είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, αυτά στα οποία πιστεύει ένα ολόκληρο έθνος. Η Ακρόπολη είναι σημαντική όχι για τα μάρμαρά της αλλά για αυτό που συμβολίζει και αντιπροσωπεύει.

    Ο Τόμσεν λοιπόν αντίστοιχα, ως σύμβολο, είναι ένας οδοστρωτήρας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Αν οι Έλληνες τον έβλεπαν έστω και για μερικά δεύτερα με χειροπέδες και με πρόσωπο χλωμιασμένο μπορεί επιτέλους να ξύπναγαν και να έβγαιναν όλοι μαζικά στους δρόμους. Όχι βέβαια για να τα σπάσουν αλλά να στείλουν ένα πανήχηρο μήνυμα. Απεναντίας, θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι ώστε όποιος ανάμεσά τους τολμήσει και αγγίξει κατάστημα, μάρμαρα ξενοδοχείων, δημόσια περιουσία, ακόμη και τράπεζα (ναι), να τον πιάσουν και να τον σπάσουν στο ξύλο.

    Like

Leave a comment